Футболистът на Локомотив (София) Калоян Караджинов беше наказан от Дисциплинарната комисия с две срещи и 3000 лева глоба за репликата му „румънски циганин” по адрес на Еуген Трика. Формулировката е в „за публично унижаване и дискриминиране”. Член 22 ал.2 по която е наказан Караджинов предвижда три срещи и 3000 лева глоба, но предвид на факта, че той се е извинил на потърпевшия санкцията е малко по-лека. „Смятаме тези думи за обида и го наказваме и с превантивна цел, за да избегнем други подобни случаи за в бъдеще”.

Помощник треньорът на Левски Емил Велев не е наказан за показания среден пръст на публиката на Ботев, тъй като това не е описано в доклада. Не са описани и маймунските звуци, които част от публиката на Ботев издаваше по адрес на тъмнокожите играчи на Левски. Единственото наказание за Ботев е 1000 лева глоба за хвърлени предмети.

Станислав Ангелов и Игор Томашич от Левски горят за мача с Черно море, като първият е глобен с 300, а вторият с 250 лева. Георги Какалов от Ботев пропуска двубоя с Берое и ще плати 1250 лева.

Трима играчи на Локо Пд са санкционирани за срещата с Беласица. Даксон да Силва и Мартин Сечков ще платят по 250 лева, а Ангел Йошев 1000.