Два дни почивка ще получат футболистите на Литекс след прибирането им в България. "Оранжевите" се събират за първа тренировка след паузата в сряда - 20 февруари, съобщава официалният сайт на клуба.

Миодраг Йешич и асистентът му Зоран Кралевич летят от Истанбул директно за Белград. Двамата пристигат в България във вторник.

На 23 февруари Литекс ще проведе последната си контрола преди началото на пролетния дял в първенството срещу Видима Раковски в Севлиево.

Литекс проведе възстановителна тренировка в днес сутринта. Миодраг Йешич събра отбора на терена край хотел "Кремъл", където "оранжевите" се готвиха през последните 17 дни, а след това се оказа, че в отбора няма сериозни контузии.

Футболистите от Ловеч трябва да се приберат в България по-късно тази вечер.

"През първото полувреме на мача с Актобе стояхме добре. Владеехме инициативата, отбелязахме гол. След почивката направих доста смени, а и се отпуснахме, което ни коства три гола", коментира треньорът на Литекс Миодраг Йешич драматичното равенство (3:3) срещу Актобе в последната контрола на "оранжевите" в Ангалия.

"И в този мач видях някои хубави неща. Видях и лоши. Имаме време да изчистим грешките. До началото на първенството остават две седмици все пак. Може да се каже, че съм доволен само от първото полувреме", допълни сърбинът.

Срещу Актобе той даде почивка на Том и Уилфред Нифлор. Французинът и Крум Бибишков са голмайстори на Литекс в предсезонните контроли с по четири попадения.

Дубала отново не взе участие, тъй като се възстановява от стара травма. Бразилецът обаче ще бъде готов за старта на пролетния дял в първенството, когато Литекс гостува на ЦСКА в супердербито на 16-ия кръг.