Мениджърът на Черноморец Бургас Красимир Балъков даде два почивни дни на възпитаниците си заради натоварената им програма през уикенда. В събота "акулите" гостуваха в София на Левски и спечелиха благотворителния мач с 3:1 и въпреки че се прибраха в Бургас след полунощ, в неделя преди обед се включиха активно в програмата за Деня на отворените врати на стадион "Лазур". Днес и утре четвъртите във временното класиране на А група ще имат възможността да си отдъхнат.

Пред Черноморец се задава изключително отговорно изпитание. В дербито на 11-ия кръг от шампионата тимът посреща Локомотив Сф в пряк сблъсък между конкуренти за челните места, гарантиращи право на участие в евротурнирите.

Мачът е на 18 октомври от 19 часа на стадион "Лазур". В състава на домакините се очаква завръщането на възстановения халф Педро Маркес - Педриня.

Красимир Балъков ще решава дали да включи в групата и новото попълнение в атаката Муйтис Лис. Конгоанският национал се присъедини към подготовката на "акулите" от началото на миналата седмица и срещу Левски в събота влезе като резерва през второто полувреме.