Нападателят на Черноморец Бургас Адалтон Дуду вкара гол за Тюн, където е на проби. Той се разписа за престижната победа над Люцерн с 2:1 в контрола, играна вчера на стадион „Емир хан” в Анталия.

Двата отбора са на подготовка в турския курорт. Тюн е втори в есенното класиране на швейцарската Челиндж лига /втора дивизия/ и води борба за промоция в елита, а Люцерн зимува на трето място в Акспо супер лига /първа дивизия/.

В официалния клубен сайт на Тюн е отразено, че в мача срещу Люцерн Дуду открива резултата в 22-та минута, като се възползва от грешка в защитата и с мощен шут от 18 м праща топката в дясната греда и оттам в мрежата. Седем минути по-късно Скарионе удвоява, а в 32-та минута Яне бележи почетен гол за Люцерн.

Освен с гола си, таранът на „акулите” е оставил отлични впечатления и с раздвижената си и непредвидима за бранителите игра в предни позиции. Добрите му изяви, дават основание да се смята, че може да се стигне до трансфер, ако разбира се, клубовете се споразумеят по финансовите параметри относно цената на футболиста.