Реалният треньор на Сливен Драголюб Симонович говори за Гонг преди неделния домакински мач срещу Левски и с шеговит тон заяви, че срещу шампионите ще опита да използва тактиката на Виляреал.

„Съвсем нормално е в този мач Левски да е фаворит и да трябва да спечели мача, но няма да се изненадам и ако се получи някакъв друг резултат в неделя”, заяви сръбският специалист.

„Сливен вече от доста време не е на това ниво, на което беше преди една година или повече, но има малко подобрение и в игрово отношение, но за мачове, като тези срещу Левски и ЦСКА, трябват и футболни качества, и повече хора да са на стадиона, да има обстановка. В такива срещи трябва да се излиза и да се играе като равен с равен, а излизаме малко като аутсайдери срещу Левски, но няма да съм изненадан, ако Левски не бие.”

„В последно време Левски обръща повече внимание във вътрешното първенство, отколкото в Лига Европа. Вчера май във вашия сайт – на Гонг, прочетох някъде, че за Левски мачът в Сливен е много по-важен отколкото срещу Виляреал. В същия коментар прочетох и че Виляреал не са си давали много зор срещу Левски. В рамките на шегата ще кажа, че ще опитаме тази тактика на Виляреал – да не си даваме много зор и да се опитаме да спечелим мача.”

„Гонзо не е нов, той е от много време във футбола. През последното десетилетие, откакто съм тук, това беше човекът, който, да не казвам силни думи, но бе лице на Левски, в отделни моменти най-силната фигура – силен човек.”

„За треньорски качества е по-трудно да говоря. Има разлика откакто бяха Гонзо и Ратко Достанич и сега. Тогава мачовете, в които не успяваха да спечелят, сега побеждават. Сега намалиха разликата, зная колко е важен този мач за тях. За Гонзо мога да кажа, че разликата не е толкова в игрово отношение, докато сега има повече емоция. След отпадането от Шампионската лига имаше спад и в игрово поведение, и в обстановка, но сега има повече емоция и желание, каквито Гонзо имаше на терена и като футболист. Най-много това е променено в Левски”, коментира Дуци Симонович преди двубоя на Сливен срещу сините в неделя от 14:00 часа на стадион Хаджи Димитър.