Старши треньорът на Сливен Драголюб Симонович коментира в свой стил поражението на тима в последната контрола с 1:2 от Берое. Според Дуци, проверките нямат никакво значение, и след седмица неговите момчета ще са готови за първенството.

„Аз съм със заслугите, когато бием, Гошо е виновен, когато сме загубили,” опита се да се измъкне по-лесно от журналистическите въпроси Симонович, препращайки ги към помощника си Георги Дерменджиев. Все пак Дуци се съгласи да сподели мнението си за двубоя: „Горе-долу премина спрямо очакванията. Опитахме да изпробваме още някои неща, липсват ни още няколко контроли. Но в първите три-четири мача от първенството са такива, че можем да наваксаме, малко по-силни контроли са.”

„Групата е 16-17 човека, от тях всеки може да играе. Експериментираме, някъде се получава, някъде не, ще видим,” добави той.

„Програмата е… утре ще направим скаричка, следобед ще починем малко, ще наспим. В понеделник ще почиваме сутринта, и влизаме в традиционния цикъл преди мач. Задължителна победа ще търсим срещу Монтана,” шеговито отбеляза Дуци.

„Човек, който се занимава с футбол, може да разбере много повече, когато загуби някой мач. Понякога съм по-ядосан, когато спечелим, и щастлив, когато загубим. Днес почти целия мач мина като един ретро-филм, бавно… Но след една седмица ще играем по различен начин. Нито една от контролите, които сме изиграли досега, не влияе. Аз не знам, откакто съм тук, дали имаме една-две победи в контролите, но важното е в първенството да нямаме загуби,” завърши философски Симонович.