Спортно-техническият директор на ЦСКА Драголюб Симонович говори за Гонг за идеята за сбирка на водещите балкански клубове, на която да се обсъдят проблемите във футбола и евентуалното създаване на Балканска лига.

„В събота на официалната вечеря преди мача Локомотив Пловдив – Цървена звезда беше цялото ръководство на Цървена звезда. Говорихме за проблемите с футбола на Балканския полуостров. Ясно е, че Сърбия, България и другите сме далеч от европейския футбол. Коментирахме как може да си помогнем сами. Идеята за подобна лига идва от Димитър Борисов. В един положителен разговор стигнахме до решението ЦСКА да поеме домакинството на тази среща. Но най-малко сме говорили за Балканска лига. Повече говорихме за сериозен разговор как може да си оправим проблемите. Говорихме за ДЮШ и за развитието на футбола като цяло. Това е една хубава идея, но не трябва много да се спекулира. Ще изпратим покани на водещите отбори от Балканите за една среща, на която ще говорим за проблемите си. Няма как да чакаме някой друг да ни ги решава. Нито ФИФА, нито Блатер, нито Платини, нито Боби Михайлов може да реши тези проблеми. Трябва сами да си ги решаваме. Виждате какво е положението с отборите на целия Балкански полуостров в Европа”, каза Симонович.

Той каза и няколко думи относно положението в ЦСКА преди серията от три трудни двубоя за „червените” и постоянните информации за напрежение и готвена треньорска смяна. „Последните дни имаме много контузени и болни хора. Ще видим какво е положението в следващите 1-2 дни. В ЦСКА постоянно има напрежение. Но отново започваме да се занимаваме с неща, в които няма нищо вярно. Трябва да спрат всякакви дезинформации, които внасят допълнително напрежение”, допълни Симонович.

На въпрос как се чувства в ЦСКА и дали е свикнал с обстановката Симонович отговори: „Малко студенто последните дни. Трябва по-добре да се обличам”.