Дублиращият отбор на „Локомотив” победи с категоричното 4:0 „Черноморец” (Бургас) в среща от 7-ия кръг на дублиращата група. През целия мач „железничарите” водени от старши треньора Любомир Симов владееха инициативата и пропуснаха да направят успеха си още по-изразителен, съобщава официалният сайт на клуба.

Мач започна с атака на Шенол Галип по лявото крило, той центрира в полето към Йордан Стоилов, но ударът му попадна в ръцете на Костов. В 6-та мин. отново Галип центрира, топката се озова във Филип Филипов, който стреля силно в ръцете на вратаря. В следващата атака Йордан Стоилов центрира от корнер, Владислав Романов продължи топката към Тодор Симов, който от малкия пеналт откри резултата. Две минути по-късно Симов беше изведен зад защитата на „акулите”, но ударът му мина на сантиметри от десния страничен стълб. Домакините продължиха да диктуват темпото в мача, като можеха да отбележат нов гол след удари на Симов и Красимир Георгиев. В 17-та мин. защитата на „Локомотив” изпусна Бамба, който се озова очи в очи с Левашки, но се засуети и спечели само корнер.

Четири минути по-късно Филипов стреля мощно от 25 метра и вратаря Костов с мъка изби в ъглов уадр. В 40-та мин. Фаусто напредна до аутлинията и центрира към Краси Георгиев, но ударът му мина над вратата. Две минути по-късно Симов се озова сам срещу стража на „Черноморец” и стреля в ръцете на вратаря. В продължението на първото полувреме Краси Георгиев пое топката на границата на полето, излъга защитник на гостите и с удар в долния ляв ъгъл удвои резултата.

Втората част отново започна вихрено за домакините, като Фаусто на два пъти можеше да отбележи нов гол. Играчите на „Черноморец” чрез Дуду можеше да намалят резултата, но бразилският нападател не беше съсредоточен в завършващата фаза. В 61-та мин. Бамба открадна топката и влезе в наказателното поле, но ударът му срещна десния страничен стълб. Фиданин пое топката и стреля, но Левашки виртуозно спаси.

В игра за „железничарите” се появи сръбския халф Милан Янкович, който на два пъти стреля опасно във вратата на „Черноморец”. В 77-та мин. Краси Георгиев пое топката в центъра на терена, напредна и беше фаулиран на границата на полето. Фаусто застана зад топката, стреля технично под напречната греда и направи резултата класически.

В 89-та мин. Фаусто напредна и пусна топката зад защитата на „акулите” към Симов, той излъга вратаря и оформи крайният резултат в опразнената врата.