Новото попълнение на Литекс Ду Бала тренира по специална програма. Той бе сритан здраво по време на контролата срещу Динамо (Загреб), заради което получи болки в крака.

Бразилецът пропуска неделната контрола срещу Динамо (Букурещ), но в щаба на "оранжевите" се надяват той да се възстанови за срещите с Джеф Юнайтед и Атобе.

В сутрешното занимание в събота участие взеха Ивелин Попов и Михаил Венков, които играха за България в спаринга срещу Северна Ирландия.

В неделя сутринта Миодраг Йешич е предвидил една тренировка, след която ще проведе разбор за сблъсъка срещу румънския шампион.

За първи път от началото на лагера в Анталия Литекс проведе тренировка на дъжд. В събота сутринта времето рязко се влоши. Излезе и вятър, който обаче не попречи на тима да проведе първото за деня занимание. Според прогнозата времето ще остане лошо 2-3 дни, след което отново ще бъде слънчево.

По същото време миналата година поройни дъждове заляха Анталия, които едва на объркаха програмата на Литекс. Тогавашният треньор Люпко Петрович едва намери читав терен, на който отборът му да провежда заниманията.