Ботев и Пирин завършиха наравно 2:2 в Кюстендил в мач от последния кръг на есенния дял на А група.

Мачът се игра на стадион „Осогово”, тъй като символичните домакини от Ботев са наказани с лишаване от домакинство. Като цяло двубоят бе много интересен и драматичен. И в този мач съдията Радан Мирянов и неговите помощници се превърнаха в главни действащи лица с отсъжданията си през 90-те минути. Реферът призна гол на Ботев от засада, а освен това показа цели 10 жълти картони и изгони на трибуните помощник треньора на Пирин Васил Петров.

Двубоят започна добре за благоевградчани, които чрез Георги Георгиев и Дани Пеев пропуснаха бързо да открият резултата. След четвърт час игра феновете на Пирин, които влязоха на стадиона по-късно, засипаха терена с факли и димки, заради което Радан Мирянов спря срещата за две минути, за да може теренът да бъде разчистен.

Прекъсването не попречи на Пирин и футболистите на Стефан Грозданов стигнаха до първия гол в мача в 22-та минута. Дани Пеев проби отдясно, влезе в наказателното поле и извади топката на точката на дузпата, от където Кондев вкара за 1:0.

Само 4 минути по-късно обаче италианският Ботев стигна до изравнително попадение, но след очевидна засада. Емануеле Морини получи пас от Иван Караманов поне на метър зад отбраната на Пирин, която спря да играе. Засада обаче не бе отсъдена и италианецът излезе сам срещу Благой Макенджиев и без проблеми вкара за 1:1. Решението на рефера доведе до бурни протести сред футболистите и ръководството на Пирин.

Втората част стартира отлично за символичните гости, които в 56-та минута отново излязоха напред в резултата. Колективна грешка на отбраната на Ботев позволи на Дани Младенов да остане очи в очи с Лука Бриньоли и мушна топката между краката му за 2:1.

Малко по-късно помощник треньорът на Пирин Васил Петров бе отстранен от резервната скамейка заради бурен протест за фаул срещу Пеев.

„Канарчетата” не се отказаха и постепенно се настаниха в половината на своя съперник в опит да стигнат до изравнителен гол. Усилията на футболистите на Енрико Пичони се оползотвориха в 80-та минута, когато Емануеле Морини с втория си гол в мача донесе точката за своя отбор.

Ален Карлет центрира остро от пряк свободен удар, Макенджиев увисна и топката се удари в нападателя, който оформи крайното 2:2.

Въпреки спечелената точка, Ботев ще зимува на последното място в класирането със скромния актив от 7 точки. Пирин е девети с 22 точки.