Локомотив Пловдив постигна драматична победа с 3:2 над Пирин Благоевград в последния мач от 26-ия кръг в А група пред близо 1000 зрители на „Лаута”.

Головете за победителите вкараха на два пъти Павле Делибашич (’25, ‘90+’2) и Евертон Джилио – Том (’44). За гостите точни бяха Георги Георгиев (’20) и Дани Пеев (‘45+’1).

Двата отбора изиграха хубав мач за българските стандарти, успяха да създадат доста положения пред двете врати, като паднаха и пет гола. В края на двете полувремена на срещата бяха свирени и две спорни дузпи, по една за двата отбора, като тази за „смърфовете” в 92-та минута се оказа и решаваща за крайния изход на мача.

В 20-та минута гостите успяха да открият резултата в своя полза. При добра атака, Любомир Витанов пусна хубав пас към Георги Георгиев, който засече с крак и с прецизен удар прехвърли Кирил Акалски за 1:0 в полза на „орлетата”.

Само пет минути по късно – в 25-та – падна и първият гол във вратата на Благой Макенджиев. Джилио - Том центрира от лявото крило в наказателното поле, където Делибашич засече за 1:1.

Първото полувреме завърши изключително драматично, тъй като паднаха още два гола в разстояние на две минути. Първо в 44-та минута след страхотен удар на Джилио – Том вляво пред наказателното поле на гостите, топката срещна десния стълб на Макенджиев и се оплете в мрежата за 2:1 в полза на Локо Пд.

Само минута по-късно дойде и първата спорна дузпа в мача. Спас Делев падна в наказателното на домакините след единоборство с Людмил Николов, а Богомил Маринов свири 11-метров наказателен удар в полза на „зелените” от Благоевград. В 46-та минута зад топката застана Пеев, който с мощен удар в горния ляв ъгъл на Акалски вкара за 2:2.

Второто полувреме на мача започна бурно, с положения пред двете врати. Тези за Пирин бяха повече, но все пак гостите не успяха да стигнат до ново попадение във вратата на Акалски.

Локо Пд за сметка на това успя да вкара решаващия гол, но изчака до самия край на мача, за да е пълна драмата. В 90-та минута Делибачиш падна в наказателното след единоборство с Георгиев и реферът, отново спорно, свири 11-метров наказателен удар. Две минути по-късно потърпевшият застана зад топката и хладнокръвно реализира за 3:2, с което донесе и победата за своя тим.

След двубоя, Локо Пд заема 7-то място във временното класиране с актив от 36 точки. Пирин пък е на 10-та позиция с 31 точки.