Македонецът Драган Канатларовски официално е новия треньор на Локомотив Пловдив. Днес бившия национален селекционер на западната ни съседка се договори с ръководството на „черно-белите” и в понеделник ще изведе отбора за първа тренировка. „Беше постигната договорка след 5 минути разговори. Целите на Локомотив Пловдив и моите са еднакви. Те са възможно най-предно класиране и излизане в Европа. Нямаше какво да говорим повече. Сега говорим за селекцията, която ни трябва. Много съм щастлив, че за втори път идвам в Локомотив. Преди първото ми идване знаех, че това е много голям клуб. След 10-те месеца там съм сигурен, че е най-добрия отбор. За подкрепата, която имах от феновете искам да кажа една голямо Благодаря. Сега моите задължения и отговорности към тях са двойно по-големи. Аз трябва да оправдая доверието с добри игри и добри резултати”, каза Канатларовски.

Относно селекцията на „смърфовете” специалистът заяви: „Сега първо искам да видя с какво разполагам. Първия разговор с Бранко Милованович и Константин Динев говорихме на много теми. Когато започнем подготовката ще решим кои футболисти ще бъдат привлечени в отбора и кои ще останат. Аз съм гледал голяма част от футболните мачове на Локомотив и българското първнество. Знам качествата на играчите. Първо трябва да разбера на какви постове ни трябват играчи”.

„Аз ако не мислех, че мога да изпълня целите на отбора не бих дошъл тук. Знам амбициите и желанията на шефовете и за това съм тук.

Не искам да коментирам дали съм имал и други предложения. Исках да съм по-близо до Македония. Оферта на Локомотив не се отказва”, каза още Канатларовски.

Той не пожела да коментира с подробности предишното си напускане на Лаута. „Напуснах Локомотив Пловдив първия път, тъй като амбициите и предварителните договорки не се изпълняваха. Сега знам, че г-н Динев е голям любител на футбола и заедно с Бранко Милованович се разбрахме веднага и започваме да работим”, каза Канатларовски.

Специалистът заяви, че незнае подробности около другия вариант за треньор на Локомотив Атанас Джамбазки. „И аз бях чул за вариант Атанас Джамбазки да поеме Локомотив. Вчера ме поканиха на разговор и дойдох. За друго незнам подробности”, завърши Канатларовски.