Старши-треньорът на Локомотив (Пловдив) Драган Канатларовски призна, че отборът му се нуждае от един един централрен нападател в редиците си. След освобождаването на Дарио Захора, за когото стана ясно, че има оферта от Саудитска Арабия, Локомотив разполага с едва един човек на върха на атаката в лицето на Базил Де Карвальо.

„Видно е, че се нуждаем от нападател, който завършва усилията на отбора. Не знам дали ще успеем да привлечем такъв до края на трансферния прозорец, но със сигурност ни е необходим човек за този пост. Видяхте, че в мача с Черноморец имахме проблем с реализирането на положенията си. Анализирахме грешките си от тази среща и през седмицата работихме върху отстраняването им”, коментира треньорът на Локомотив.

Канатларовски предупреди футболистите си, че мачът с Калиакра няма да бъде никак лесен.

„Гледах няколко мача на Калиакра. Със сигурност те не са сред най-добрите в отбори в България, но пък и няма да ни бъде лесно, както си мислят доста хора. Очаква ни сериозен мач и ние нямаме право да го подценяваме. Нашият отбор е по-качественият, но трябва през всичките 90 минути да играем отговорно и концентрирано. Ако го направим резултатът ще е добър за нас”, коментира предстоящия двубой македонецът.

Наставникът на „смърфовете” коментира и наказанието, което отборът му получи. „Наказанието ни е факт и ние нищо не можем да направим. Трябва да се съобразим с него. Въпреки че няма да играем на нашия стадион, Локомотив остава фаворит в тази среща и трябва да спечели трите точки.”

„Черно-белите” заминават за Стара Загора в след тренировката в събота сутрин, а следобед Канатларовски и футболистите ще изгледат на живо двубоят между Берое и Черноморец.