Старши треньорът на Левски Ратко Достанич даде ясно да се разбере, че на този етап го вълнува само мачът с Миньор в Перник. На пресконференцията си преди двубоя с „чуковете” сърбинът заяви няколко пъти: „Сега мисля само за Миньор Перник. Друго не ме интересува. В неделя ще бъда отворен за въпроси, свързани с Дебрецен. Знам доста неща за Миньор. В този мач ще пусна най-добрите си футболисти в този момент”, отсече Ратко.

Специалистът допълни, че няма да обиграва двойка централни бранители без Юсеф Рабех. Мароканецът е наказан за мача в София срещу унгарския шампион. „Нямам никакви въпросителни около състава. Просто искам да мине последната тренировка, за да разбера дали всички ще са здрави. Тогава ще определим и групата за мача. В Левски няма титуляри и резерви. Има 25 добри футболисти”, продължи треньорът на шампионите от Левски.

Достанич не скри, че е наясно с новите покупки в Дебрецен и допълни, че се запознава детайлно и с качествата на тези играчи.

Треньорът на софиянци каза, че е доволен от качествата на младия Балджийски, който се присъедини към първия тим. „Ние не искаме да вземем 4-5 юноши просто така в първия отбор. В Левски няма да даваме шанс на никой. Всеки ще трябва да си го спечели”, декларира сърбинът.

Той добави, че не е изключено в групата за мача с Миньор да попадне и Саша Симонович, който е наблегнал на физическата подготовка в последните дни.

По време на брифинга Достанич каза: „На всяка цена трябва да спечелим мача. Първенството за нас е много важно, защото искаме отново да го спечелим.”