Треньорът на Левски Ратко Достанич заяви след загубата от Черноморец, която бе четвъртa поредна за отбора, че големият проблем на тима е атаката и зависимостта на целия отбор от трима футболисти – Бардон, Йовов и Тасевски.

„Когато не вкараш гол, винаги има опасност да получиш. Според мен днес Черноморец имаше по-голям късмет от нас, ние не вкарахме чисти положения. Ако искаме да спечелим мача, не може от три мача да не вкарваме гол”, каза наставникът на синия тим.

„Искаме отборът да върви нагоре, а това може да стане само, ако спечелим мачовете. Пред вратата сме много слаби, а когато не можем да отбележим гол, винаги има грешки отзад.”

„Загубили сме самочувствието си. Трябва да имаме по-голямо самочувствие по време на мача. Всичко се върти около двама-трима футболисти. Ако не са Седрик Бардон, Христо Йовов или Дарко Тасевски много трудно вкарваме гол. Липсват ни качества пред вратата и този проблем не може да се реши от днес за утре.”

„Първото полувреме имахме две-три положения от 22-23 метра, се иска по фланга. Това означава, че футболистите нямат самочувствие пред вратата. Гледаме да се стегнем и да излезем от тази криза. Това е възможно само, ако всички трябва да пълните си възможности и сме силен колектив, който на всяка цена иска да бие.”

„Нямаме голмайстор, нямаме човек, който да вкара. Оттам тръгват нещата и нямаме самочувствие. ”

„Наистина не съм имал по-тежък момент в кариерата си. Обичам Левски и Цървена звезда, това да двата ми любими отбора. Когато дойдох казах, че с г-н Батков изобщо не сме говорили за пари, за това изобщо не е ставало дума. За мен това е най-трудния момент досега.”

„Ако тези хора могат по-добре да играят, съм готов още утре да си тръгна. Когато е най-трудно, е най-лесно да си тръгнеш и да кажеш „мерси”, и да се обърнеш „аз не съм правил тази селекция, аз не съм подготвял тези футболисти”. Да, това е най-лесно, но не - ще направя всичко възможно, за да излезем от дупката.”

„Всеки от футболистите страда по различен начин. Всеки един футболист, който е в Левски, знае за какво става дума. За бойкот мисля, че не може да става дума.”

„В някои мачове вървяха нещата срещу Баку и Литекс, но във футбола знаете как нещата се обръщат и ние не бяхме подготвени затова. След това постоянно имаме проблеми с контузии.”

„Бях много доволен от Живко, защото той се лекуваше и днес направи всичко възможно. Веско, чувстваше болки, след като изигра три мача за една седмица. Мисля, че той ще бъде готов за Лацио.”

„Трябва да докажем, че заслужаваме да сме в Левски. Само мачовете, които спечелим могат да ни дадат малко въздух и да ни дадат самочувствие.”

„Със сигурност Цветан Димитров ще бъде титуляр срещу Лацио. Това е възможността, която имаме, след като Георги Петков е контузен.”

„Не може да стане дума за претренираност. На всякъде по света се работи по този начин. Ако по време на мачовете правим проценти от това, което правим на тренировки, тогава Левски ще играе по съвсем друг начин”, каза още Достанич.