Старши треньорът на Левски Ратко Достанич, определи съперникът на „сините” в двубоя в неделя в Ловеч – Черноморец – като сериозен отбор, но сръбският специалист заяви, че Левски винаги е фаворит в своите мачове от българското първенство. На въпрос дали би искал Георги Иванов да се завърне на терена, Достанич заяви, че няма треньор, който да не иска Гонзо в състава си.

Ето какво още сподели Достанич преди утрешния мач с Черноморец и ситуацията на „Герена”:

Всеки един играч ще се раздаде на максимум. Трябва да започнем да печелим мачовете си и момчетата да се успокоят.

Не мога все да отговоря кои от играчите ми няма да пътуват за Ловеч. Имам трима-четирима под въпрос. Гошо Петков отпада със сигурност. Бардон, Дарко, Минев, Йовов – тези не са сигурни за утре.

Всички работят на 300 процента от своите възможности. Знам, че фенове на отбора, искат Левски да върви напред и да постига победи.

За една седмица ще излезем в три срещи, ще помисля малко за състава утре, тъй като не съм доволен от някои играчи.

Изгледах три мача на Черноморец – сериозен отбор, добра организация, трябва да покажем най-доброто си ново. Рано е да говорим кой е фаворит. „Акулите” имат добър треньор, дисциплина, добри изпълнителни. Мисля, че Левски винаги е фаворит.

Ако отсега почна да мисля за това дали ще паднем, докъде ще стигнем. Ние трябва да играем спокойно и да се раздадем. Трябва да играем като колектив, а не за себе си.

Гонзо най-добре знае дали иска да се върне на терена или не. Между нас няма тайни. Ако ме питате, дали го искам като играч – искам го, да. Кой треньор може да каже, че не иска Гонзо в състава си. Но това зависи изцяло от него.

Клубът има своята политика, това се случи, защото не искаме да спираме кариерата на никой, да изкарва повече пари. Тези хора показаха, че имат характер. Вече минаха нещата, не искаме да се връщаме назад.

Постоянно се върти, Гонзо ако поема отговрност. Аз отговорям за представянето на отбора. Моята работа е да подготвя момчетата. Ако не играем добре, аз отговорям.

Възможно е по-младите да вземат участие утре. Аз не ги деля на стари и млади, а на добри и по-малко добри. Искаме да се подготвим добре за мачовете в Европа, и ако се наложи, да можем разчитаме на младите.