Старши треньорът на Левски Ратко Достанич сподели след загубата с 0:2 от ЦСКА, че е много лесно да се търси алиби за случилото се. Наставникът на „сините” даде да се разбере, че е разочарован от показаното на терена от неговите футболисти, като видимо очите на наставника се насълзиха, при един от въпросите.

Ето какво сподели Достанич на пресконференцията:

Заслужена победа на ЦСКА. Казах и преди началото на мача, че който направи по-малко грешки, той ще спечели двубоя. В Левски е спокойно, знам за какво става дума, спокойно. Като треньор аз винаги поемам отговорността Има и много причини, всеки един футболист не може да играе по този начин, Много лесно е да се търси алиби, трябва да водим отбора. Засега не се получава това, което искам, но ще продължим да работим.

Играхме един мач срещу Виляреал, три дни след това направихме много слаб мач. Най-лесното е да се махна и да кажа, че нещата просто не могат да се получават. Има много работа, за да се оправи системата и да се направи един отбор, с който всеки един фен да се гордее. И аз, и Гонзо се опитваме да направим това.

Имам 25 качествени футболисти, не става въпрос за млади и стари, а за добри и не толкова добри. Ако има футболисти, които да не се раздават на 300 процента, тези играчи ще отговарят пред нас, както аз отговарям пред вас.

Опитваме се да им гласуваме доверие, да ги вдигаме, да им даваме шансове и засега това не се връща.

Как мислите, че се чувствам? Без част от футболистите и с контузени, със загубен мач... Как мога да се чувствам?

Днес нямахме дух, не показахме качества, затова и ЦСКА заслужаваше да спечели този двубой.