Треньорът на Левски Ратко Достанич не скри, че е изключително радостен от факта, че работи с човек, като Георги Иванов. Гонзо подкрепи тотално треньорското ръководство, въпреки слабите резултати в последния месец.

„След тази лоша серия, всеки един мач е изключително важен за нас. Така е и с предстоящата среща с Локомотив Пловдив. Ако направим един добър мач и спечелим три точки, ще можем да работим спокойно в паузата от 15 дни. Лошото е, че отново имаме много национали, но това е нормално за Левски”, заяви на днешната си пресконференция треньорът на Левски Ратко Достанич.

„На футболистите им е много трудно. Искаме да излезем от дупката, в която сме попаднали. Ако някой иска, ще види, че срещу Лацио, имахме четири чисти положения. Въпреки че паднахме с 0:4, никой от футболистите ми не се отказа, което е много важно за мен. Знаем, къде правим грешките, и поемаме своята вина. На играчите им е много трудно в този момент. Работим, за да изчистим играта си пред вратата на противника”, продължи сърбинът.

„Футболистите, треньорският щаб и аз чувстваме подкрепата на Георги Иванов, която значи много. Не искам да се крия зад никой. Върша своята работа и знам за какво става дума. Знам, че футболистите ми могат да играят много по-добре. Знам, че ще излезем от кризата. В днешни дни във футбола всичко е лъжа. Аз имам късмета да работя с такъв човек, като Георги Иванов. Той има характер, казва винаги казва това, което мисли”, отсече Ратко Достанич.

Попитан дали ще пусне Бардон в атака, Достанич отговори така: „Пробвахме нещо подобно срещу Черноморец, когато напред бяха Йовов и Бардон. Седрик още не сме го пробвали, като вратар. Той дава всичко за отбора. Всеки мач е на 300 %. Това е човек с опит, който дава много за Левски, вижте му само физиономията по време на мач”, сподели наставникът на „сините” от София.

„Когато пуснах Табаков срещу Лацио, аз не го почерпих. Той си го беше заслужил. Този човек има характер на победител, но трябва да работи още много. За мен Боян направи един добър мач. Той иска да поема отговорност и не се страхува, това е пътят”, категоричен бе Достанич.

Сърбинът не спести добри думи по адрес на футболистите в Локомотив Пловдив. Треньорът на Левски призна, че е изгледал три-четири срещи на „смърфовете”, за да подготви своите за мача.