Три от големите звезди на Ботев ще подадат молби за разтрогване на договорите си в началото на следващата седмица. Това са Феребори Доре, Юнес Хамза и Сърджан Лукин. 

Новината идва от водещото румънско издание sport.ro. В последните дни местните медии следят с изключителен интерес събитията Под тепетата и ежедневно информират за трусовете на Колежа. 

Сега, позовавайки се на свои източници, от там информират, че тримата ще си тръгнат всеки момент. Не е ясно каква причина ще изтъкнат за преждевременно прекратяване на контрактите им. 

Лукин и Хамза вече са на крачка от трансфери в Румъния. Двамата са искани в пакет от Стяуа, но днес в наддаването за тях се е включил и Университатя Крайова, който дава по-добри финансови условия. 

Според информацията, Хамза взима по 30 хил. евро на месец в България, като тази сума е непосилна дори за румънския шампион. Затова на сцената излиза тимът от Крайова, който явно е намерил пари за тунизиеца отнякъде. 

Очаква се в скоро време да си заминат и другите дошли от Румъния през зимата. Това са Александру Бенга и Александру Куртеан. И те са сред скъпоплатените звезди на Ботев и затова би трябвало да си тръгнат, защото ръководството не може да им плаща заплатите.