Един от основните футболисти в състава на Илиан Илиев в Берое Дончо Атанасов заяви, че отборът може да стигне до финала за купата на България. Той призна пред BeroeOnline, че е имало няколко оферти за него, но е решил да продължи кариерата си в тима от Стара Загора.

- Според теб отбора ще продължи ли с доброто си представяне в първенството и през пролетта?

- Мисля, че няма причина да не се повтори. Това, че са напуснали някои футболисти нищо не означава, на тяхно място дойдоха други, които не мисля, че са по-лоши. Реално погледнато ни напуснаха само две момчета, които играха в повечето от мачовете. Мисля, че всичко си е в нашите ръце и крака.

- По-спокойно ли е в отбора, взеха да се изчистват някои от финансовите задължения?

- Да. Всичко е нормално, спокойно е. С никой не сме разговаряли, че има закъснение за пари. Продължаваме да си играем и дано всичко се оправи. Надявам се да дойде някой и занапред да дава пари за по дългосрочен план, да не е месец за месец.

- До къде може да стигне Берое за купата и този мач ли се очертава като мачът на годината?

- Както можем да стигне до финал, така може и да не продължим. Всичко е в един мач, излизаш и играеш. Точно за това за купата се получават най-много изненади, защото се играе в един мач и всеки един излиза, и дава на 100%, дори и повече от възможностите си, и се получават изненади.

- През зимната пауза имал ли си конкретни предложения за трансфер?

- Да, имах предложение. Така се стекоха обстоятелства, че се разбрахме с ръководството да изчакам тези шест месеца и да видим каква ще е обстановката в клуба, дали ще има развитие. След тези шест месеца ако нещата не се развият добре за Берое, в смисъл – да се намери спонсор, да се намери собственик имам уверението, че ще бъда освободен и да си търся щастието другаде.

- За България ли става въпрос или за чужбина?

- И за двете места имаше предложения, но повече не искам да казвам.

- В последно време се коментира за намаляне на отборите в "А" група. Какво е твоето мнение по този въпрос?

- Може би ще стане по-силно както искат да се играят по четири мача между отборите. Това е нещо различно и може да се пробва, но ако не стане ще е загуба на самото време, че са се направили тези групи, че не е станало и хайде пак отново 16 отбора и т.н. Не знам, може би трябва да се пробва, знам ли.