Нападателят на Левски Валери Домовчийски се завърна в София, след като изкара двуседмичен пробен период в английския Блекбърн.

„Първият ден от първата седмица имаха почивка, после вторият треньор водеше тренировките. Марк Хюз ме гледа само два пъти и каза, че не може да прецени от само две тренировки и ме помоли да остана още една седмица.”

„Искат да ме вземат под наем. В началото на другата седмица трябва да се свържат с Левски за да уточнят нещата между клубовете. Хареса ми, всичко е наред там, всичко за футбол се мисли.”

„Ако отида там ще се постарая да се развивам и да оставя добри впечатления , за да може да се стигне до договор. Не съм разговарял с треньора, само ме поздрави за добре дошъл и повече нищо. Той само наблюдава тренировките, които се водят от помощник треньора.”

Валери заяви, че все още не е разговарял със Станимир Стоилов и ръководството на Левски, като това ще стане в понеделник и че всичко зависи от клуба.

Запитан какво мисли, че ще стане, след като преди заминаването му за Острова Тодор Батков заяви, че със сигурност ще бъде продаден на Блекбърн, а след желанието на англичаните да го привлекат под наем Наско Сираков заяви, че не е играч за преотстъпване.

„На кой да вярвам и аз не знам. Не знам още, с мен още нищо не са говорили. Като се приберат ще разговаряме на четири очи и ще ми споделят.”

„По-различно е, доста здрави футболисти имат. Там по-цял ден седят във фитнеса. Имат си база и от сутрин до вечер седят там, там обядват, всичко там правят.”

„Ще ми е трудно, няма начин. Ще трябва здраво да работя във фитнеса. В началото на седмицата ще се свържат с Левски и ако се разберат, тогава ще ми кажат кога ще отида.”

„С моментната форма, с която заминах, като се има в предвид, че не бях тренирал с отбора откакто свършихме първенството, смятам, че добре се представих. Там за финтове не остава време, много бързо се играе.”

„Валери Божинов ми се обади, доста говорихме, разпитвах го, обясни ми всичко и каза, ако остана там, да му се обаждам по-често”, каза още Валери Домовчийски за престоя си в Блекбърн.