Нападателят на Левски Валери Домовчийски замина за Англия, където ще се присъедини към Блекбърн.

„Дойдох до летището с отбора на Левски. Пътувах с тях и сега се разделяме, надявам се да е за постоянно”, сподели младежкият национал на България.

„Г-н Батков каза вчера пред медиите, че отивам да говоря за личните си условия и да подпиша. Той казва, че не става въпрос за проби, значи е така. Никой не ми е казал нищо. Отивам да тренирам с тях”, отбеляза Валери Домовчийски на летището в София.

Голмайсторът замина за Англия със своя мениджър. Юношата на Левски първо ще кацне в Мюнхен, след което трябва да се прикачи на самолет за Манчестър.

„Гледал съм мачове на Блекбърн. Те имат много добри нападатели, както и вие добре знаете. Отново казвам, че където и да отида винаги ще има и други добри нападатели”, продължи младата надежда.

„Надявам се да успея, ще дам всичко от себе си. Не съм се чувал с никой от българите, които играят в Англия. Ако имам нужда ще потърся помощ от колегите си. След фурора на Бербатов в Англия, вече се гледа по друг начин на българите в тази страна. Надявам се всички, които са там да покажат, че в България има добри футболисти”, отбеляза запътилият се към Блекбърн Домовчийски.

Футболистът на Левски призна, че на този етап към него е имало оферта само от страна на холандския ПСВ Айндховен.

Домовчийски отклони някои от журналистическите въпроси. „Нека първо ме одобрят и остана, пък после ще мога да кажа повече”, откровен бе талантът.

Валери допълни, че не е разговарял с никого от английския клуб. Връзка с Блекбърн поддържат Тодор Батков и мениджърът на състезателя.

Домовчийски най-вероятно ще остане в Англия до събота.