Нападателят на Левски Валери Домовчийски отново тренира със своите съотборници на “Герена”, след като изкара двуседмичен пробен период в английския клуб Блекбърн. Младият футболист бе любезен да даде интервю пред официалния сайт на „сините”, в което разказа за престоя си на Острова и очакванията си относно евентуален бъдещ трансфер.

- Валери, чувстваш ли се раздвоен в очакване на оферта от Блекбърн?

- Може би малко се чувствам раздвоен, но в момента съм футболист на Левски и трябва да се съсредоточа върху подготовка с отбора и представянето си в мачовете. Оттам-нататък, ако пристигне оферта, добре, ако не пристигне, здраве да е.

- Разговаря ли с ръководството на Левски по този въпрос?

- Имах разговор с ръководството. Обясниха ми тяхното становище и ми съобщиха, че все още от страна на Блекбърн нищо не е пристигнало като оферта.

- Може ли да се почувстваш разочарован, ако такава оферта не пристигне от Блекбърн и може ли това да окаже влияние върху представянето ти в Левски?

- Едва ли ще окаже влияние върху представянето ми. За мен е важно да не мисля за оферти, за да не се разконцентрирам. Имам си отбор за момента и той се казва Левски.

- Разкажи нещо повече за престоя ти в Блекбърн?

- Тренирах 2 седмици с първия отбор, а когато имаха почивки се подготвях с втория тим. Условията за подготовка са перфектни, като се започне от базата, терените, съблекалните, въобще всичко. Аз бях настанен в хотел, който се намира до базата на Блекбърн. Моят мениджър ме придружаваше навсякъде, така че имаше човек до мен, който да ми помага. Атмосферата в отбора е много добра. Събрани са отлични футболисти, като ми направи впечатление, че са доста атлетични. Другото което забелязах е, че тренират доста време във фитнезалата. По време на тренировката се тренират доста заучени положения, като всеки футболист се стреми да отиграва топката по най-бързия начин. Това е общо взето. Футболистите ми се видяха доста готини момчета. Никой не ме пренебрегваше и ми помагаше с каквото може. Над всички изпъква Бени Маккарти, който е страшен шегаджия и създава веселяшка атмосфера в отбора. А и всички го харесват и уважават.

- Мениджърът Марк Хюз разговаря ли с теб?

- Само в началото, когато пристигнах. Каза ми, че се радва да ме види в отбора и ми пожела успех. Останалите ни контакти бяха в чисто тренировъчен план.

- Как се държи с футболистите по време на тренировка?

- Тренировките се водят от друг треньор. Марк Хюз само седи отстрани и наблюдава заниманието, като напътства своя помощник.

- Ти наблюдава ли на живо двубой на Блекбърн?

- Гледах гостуването на Блекбърн в Болтън, където “моите хора” спечелиха с 2:1. Друг мач не съм имал възможност да наблюдавам на живо.

- В момента отново тренираш със своите съотборници в Левски. По-различна ли е атмосферата в съблекалнята, след като напуснаха доста футболисти?

- Малко по-различно е и то е логично, след като доста играчи отидоха в други отбори. Има няколко нови момчета сред нас, които се надявам бързо да паснат на схемата на игра и да помогнат.

- Какво очакваш от пролетния полусезон?

- За Левски е важно да играе добре и да побеждава. Споменах вече, че е много важно и новите футболисти да се впишат по-бързо към начина ни на игра. Ще ни бъде доста трудно да успеем да стопим преднината на ЦСКА, но най-важното е да радваме хората с добри игри и победи.

- Смяташ ли, че новия селекционер на националиня отбор Пламен Марков ще разчита на теб в световните квалификации?

- Надявам се да ме покани, но трябва да докажа с играта си, че имам място в нацоналния отбор. Пламен Марков е много добър и доказан треньор и смятам, че няма да ме пренебрегне, ако се представям на високо ниво.