Лекарят на Левски д-р Канелов разказа пред Гонг, каква е причината за провалените медицински тестове на бразилеца Зезиньо.

„Сутринта проведохме тестове на Зезиньо в местната болница, която има страхотни условия. Първо направихме кръвни тестове, а след това отидохме на ядрено – магнитен резонанс на долните крайници. За жалост, това което получихме не удовлетворява нито мен, като лекар на отбора, нито ръководството на клуба. Искам да ви покажа изследванията, които направихме в клиниката, която имаше страхотни условия. Резултатите са разчетени от професор, който се води за един от най-добрите в тази страна. Това, което видяхме е, че момчето има доста сериозна травма на коляното. Не успях да вляза в контакт с него, тъй като той трудно говори друг език освен португалския. Мениджърът му отричаше, но фактът е факт. На нас ще ни трябват около 40-45 дни, за да го възстановим, а това не ни устройва. Беше му малко раздвижена и кръвната картина, но това може да се отдаде на пътя, голяма часова разлика и различния климат”, коментира медикът.

Д-р Канелов призна, че не е имал друг подобен случай откакто е в Левски, а това е период от около една година.

„Това е комбинирана травма, не трябва да чакаме нищо, а се налага операция. Трябват поне 45 дни за възстановяване. Медицинският преглед е номер едно за един състезател преди да почне подготовка”, завърши лекарят на „сините”, който разкри травмата на Зезиньо.