Една от най-колоритните фигури в шампиона Левски без съмнение е доктор Жан Филипов. Той навърши 71 години миналия октомври. Без съмнение е най-възрастният в сегашния екип на ПФК Левски. Това не му пречи да си върши професионално работата и да намира време, за да разведри настроението в тима, когато е нужно.

Преди няколко седмици доктор Жан, както го наричат на Герена, стана и дядо. Един от двамата му сина се сдоби с дъщеричка. Малката Михаела веднага стана любимка на дядо Жан. Той чака с нетърпение мига, в който малката ще проходи и ще води дядо си на разходки. За целта д-р Филипов „тренира”. Той „бяга” с футболистите, когато те имат бегови упражнения.

От снимките на Gong.bg се вижда, че докторът още го бива. На първата (горе) се вижда учудването на близо 50 години по-младия Стефан Станчев от „бягането” на Жан Филипов. На втората снимка Цецо Димитров и другите вратари, както възстановяващият се Гаджев се „надбягват” с доктор Жан.

На третата снимка Еньо Кръстовчев се усмихва на „усилията” на най-възрастния сред играчите да „надбяга” доктора. Гримасата на 35-годишния Сашо Александров показва неговите усилия да „избяга” на доктора. Зад Жан Филипов пък се вижда Дарко Тасевски.

Всички споменати футболисти, пък и останалите, не са били родени, когато преди 41 години доктор Жан Филипов идва в Левски от Локомотив Сф заедно с Никола Котков и Петър Кирилов. С леки прекъсвания той е непрекъснато с отбора и има най-много спечелени купи и титли.

В свободното си време, доколкото го има, доктор Жан обича по лагерите на тима да бие на карти. И много мрази да губи.

Накрая две думи за кавичките при глагола бяга. Те са наложителни, защото някой да не си помисли, че наистина доктор Жан бяга. Просто го приемете като зрителна измама или намигване от негова страна към по-младите...