На започналата пресконференция на Атанас Узунов и доктор Константин Павлов по повод положителния допинг тест на Даксон да Силва, лекарят на Локомотив пое вината върху себе си. Той заяви следното:

„Поемам вината за намереното в урината на Даксон вещество метилпреднизолон. Проблемът идва от това, че по принцип това вещество не е в списъка на забранените, но трябва да бъде предварително обявено, че е ползвано от дадения състезател. Обикновено следим инжекции и хапчета, но не следим мазилата и тук е моята вина. И играчът има малка вина, че не ме подсети, че през седмицата е третиран със споменатото вещество. Но като е във вид на мазило, мазилата не се вписват както инжекциите и хаповете. И затова не съм го вписал. Вината е изцяло моя."

"Давал съм го този препарат и в Турция по време на лагера.Помагало му е много при такива проблеми с алергии. Ако го бяхме вписали в листата на употребените препарати то сега Даксон нямаше да има тези проблеми. В протоколите за допинг пробите са описани какви лекарства са давани на Даксон и Илиян Йорданов, който е другият явил се на допинг проби. Там ми е вината, че ако имаше една запетая към споменатите ползвани препарати бе добавен и нямаше да има проблем. Нямаше да има и реакция от страна на лабораторията в Атина.“