Седмица след началото на подготовката в Холандия бразилският халф на Литекс Дока Мадурейра сподели пред официалният сайт на тима, че според него отборът има възможностите да влезе в групите на Шампионската лига. В първата контрола "оранжевите" завършиха 2:2 с Том Томск. 

- Мнението ви за контролата с Том?

- Стана хубав мач. Като за първа среща. Представихме се повече от прилично. Но трябва да подобрим още неща в играта си.

- На какво се дължат многото пропуски?

- Най-вече на това, че това бе първа среща. Тренирахме доста здраво през последните седмици. Няма как да се иска много от първия мач.

- Впечатленията ви от новото попълнение Флорин Брату?

- Смятам, че е добър играч. Има много качества и може да ни помогне в Шампионската лига. Той, както нас, сме в Литекс, за да изградим тим, който ще постигне високи резултати.

- Как гледате на съперниците във втори предварителен кръг на Шампионската лига – Тре Фиори и Рудар?

- Трябва да се концентрираме върху нашия отбор. Да работим много добре по всички показатели. Не ни интересуват тези отбори. Те трябва да се притесняват от нас. Ние сме по-класният тим. Но в крайна сметка от нас зависят нещата.

- Имате ли съмнения, че ще отстраните който и да е от двата тима?

- Няма как да се съмняваме. Вярваме, че ще продължим. Мислим положително. Вярвам дори, че ще влезем в групите на Шампионската лига.

- Според специалистите заедно с Ивелин Попов сте сред най-добрите играчи в „А” група миналото първенство?

- Благодарен съм за това признание. Но работих здраво за него. Благодаря и на колегите ми. Без тях нашата работа е нищо. Това признание е заради труда ни.

- Трудно ли ви е в „А” група? Срещу вас защитниците са прекалено груби понякога.

- В цяла Европа се играе по този начин. Намирам сила да преодолея грубостите срещу мен. Както ние искаме да бие, така и съперниците ни искат да победят. Затова са тези грубости.

- Кой тим ви затрудни най-много по пътя към титлата?

- Във всеки мач срещу всеки играехме, за да спечелим. Всички срещи бяха важни за нас. Всички отбори ни затрудниха. Не мога да отлича някой.

- Може ли Литекс отново да стане шампион, както прогнозират букмейкърите?

- Със сигурност.

- Впечатленията ви от Ловеч и България?

- В Ловеч съм от една година. Адаптирах се. Много е хубаво за живеене в града. България е страхотна страна. Има хора, които ни уважават много. Благодаря на Литекс и народа на България за отношението към мен.

- Ще стане ли Бразилия световен шампион?

- Да, със сигурност. И вие бъдете сигурни в това.

- Кой тим може да спре „кариоките”?

- Германия.