Бразилският ас на Литекс Дока Мадурейра стана подгласник в надпреварата за „Футболист на футболистите”. Призът бе спечелен от съотборника му Ивелин Попов.

Дока даде едно от малкото си интервюта за Гонг:

-Как се чувствате след това признание?

-Мисля, че тази награда е оценка за моята работа през сезона. Благодарен съм на моите съотборници, на моя клуб и на целия технически щаб на Литекс. Сега е време за почивка, така че е хубаво да релаксираме, а след това да се готвим за Шампионската лига.

-Литекс вече е шампион на страната, каква оценка ще дадете на целия сезон?

-Смятам, че успехът ни е напълно заслужен. Ние бяхме най-постоянни по време на сезона. Благодарение на Господ стигнахме до този успех. Много хора бяха замесени в целия процес, не само ние футболистите. Трябва да направим силна подготовка, за да класираме България, чрез Литекс, в групите на Шампионската лига.

-Как виждате шансовете за влизане в групите?

-Моите планове са това да се случи. Да бъдем в Шампионската лига, а там да се представим подобаващо. След това ми се иска да ме забележи някой още по-силен клуб.

-Къде искате да заиграете в бъдеще, в кое първенство?

-Мисля си за една Германия, или пък Холандия. Струва ми се най-подходящо.

-Кой е най-добрият футболист в България през този шампионат? Ивелин Попов, който спечели, или някой друг?

-В първенството има доста добри футболисти. Смятам обаче, че наистина Ивелин Попов заслужава приза. Той е много добър футболист и притежава отлична визия за играта. Без съмнения той е най-добрият футболист в България.