Въпреки обявената вчера предварителна договореност между собственика на Локомотив Пд Емил Наков и турските бизнесмени Левент Назифоглу и Зеки Байрам, днес други двама кандидат-купувачи изненадващо се активизираха и се приготвиха за нови преговори с Наков.

Преди часове стана ясно, че пловдивските бизнесмени Марин и Владимир Маринови са разговаряли днес няколко пъти с Емил Наков и на практика не са се отказали от идеята да се борят за Локомотив. „Не само, че не сме се отказали, но удвояваме усилията си. Яснота може да има в понеделник. До тогава отказвам всякакви коментари,” заяви Владо Маринов.

В същото време английският инвестиционен фонд, представляван в България от Димитър Герасимов, също ще направи своя нов ход в началото на следващата седмица. Очаква се в България да пристигне един от вицепрезидентите на фонда, който на специална пресконференция ще обяви пред медиите официално идеите, свързани с развитието на клуба. По всяка вероятност преди това ще бъде изготвена и нова оферта към Емил Наков, след като кюстендилецът вече отряза веднъж мераците на Герасимов.

На практика между Наков и Назифоглу съществува само устно споразумение, като и двете страни обявиха вчера, че сделка има, но тя все още не е официализирана, което е въпрос на време.