Литекс записа култовия резултат 8:0 в последната си контрола преди подновяването на българското първенство. „Оранжевите” разбиха Ботев Криводол с разлика, предвестник само на хубави неща за тима. Осемте чисти гола напомниха за същия резултат, с който Литекс разгроми ЦСКА преди близо 12 години – в сезона, в който ловчанлии за последно станаха шампиони. Със сигурност успехът, макар и срещу твърде непретенциозен съперник, ще повдигне духа на лидера в класирането в А група, преди да се подновят двубоите. Литекс не записа победа по време на лагера си в Турция, но за сметка на това няма поражение в проверките на родна земя.

Още в първия четвърт час игра Литекс дръпна с 2:0, след попадения на Пламен Николов и Вилфред Нифлор. Бранителят Николов откри с глава в първата минута, след като Нифлор му свали топката на два метра от вратата. В 14-та Дока намери хитро Вилфред Нифлор, и той очи в очи с Артакиев копна добре топката в мрежата.

Натискът на Литекс продължи да е тотален, като единственото положение за Ботев Криводол бе в 22-та минута, след като оранжевата отбрана изпусна Каменов, но той стреля в аут.

До почивката Литекс дръпна с четири гола напред, като Пламен Николов реализира за втори път, отново с глава, а в 45-та Нифлор също се разписа пак, и в двата случая след центрирания на Дока Мадурейра.

Само седем минути след старта на второто полувреме Литекс се развихри и Нифлор оформи своя хеттрик, след страхотно подаване на Ивелин Попов. Капитанът на Литекс в този двубой както обикновено бе динамото на почти всичко интересно в атаката на „оранжевите”. В 54-та минута Нифлор отбеляза четвърто попадение на сметката си, като пак асистенцията бе на Ивелин Попов.

В минутите между 55-а и 66-та старши треньорът на Литекс Ангел Червенков замени всичките си титулярни футболисти, но резервите се представиха не по-малко впечатляващо и нанизаха още два гола.

Георги Миланов, вече напълно възстановен от контузията си, отне една топка в полето на Ботев, пусна към Светослав Тодоров на границата на наказателното поле, нападателят хитро задържа топката, изчаквайки Миланов да влезе в полето на Ботев, изведе го сам срещу вратаря, и талантливият младок изпрати топката в долния десен ъгъл за 7:0 в 70-та минута. Така Миланов отпразнува подобаващо вчерашния си рожден ден, отбелязал пълнолетието му.

Самият Светослав Тодоров пък сложи точка на мача в последната минута, когато след самостоятелен пробив отбеляза знаковия осми гол за Литекс.