Ден преди мача с Марица старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров заяви, че в контролата ще даде още един шанс на Леандро и Дуду, които до момента според него се представят колебливо в тактическите занимания и в предсезонните проверки.

В този мач като че ли разбрали, че се решава съдбата им в отбора, те играха на много добро равнище и получиха похвали от треньорите на Черноморец. Най-ласкави са отзивите за тарана Дуду, който през първото полувреме спечели почти всички единоборства при ниските подавания. Най-категоричен бе той при високите топки, когато не остави никакви шансове на своите персонални пазачи и отправи много удари в очертанията на вратата. При един от тях падна и единственият гол в срещата. Бразилецът покриваше голям периметър и спечели няколко спорни топки, отправени към защитниците, след които отборът организира опасни контраатаки.

Леандро, който игра през втората част, се запомни с няколко извеждащи подавания, както и с центрирания отляво, при които вратарят на Марица имаше решителни намеси, за да предотврати ново посещение на топката в мрежата си. В защита той не допусна грешки в зоната, която покриваше.

И третият бразилец Мишел игра на ниво, но за него отзивите бяха умерени, тъй като той поддържа постоянно добро ниво в изявите си, а спортно-техническият щаб е решил да му предложи договор с клуба. Ако документите на кариоката се уредят до събота, то той сигурно ще излезе като титуляр в мача срещу Горица. Същото се отнася и за Дуду, докато Леандро ще трябва да се пребори за място в отбора с още двама футболисти на бургаския тим, играещи на неговата позиция.