След кратка пауза, ето че отново е време за футбол с марката А група! След като евроучастниците ни изиграха първите си мачове, а някои дори вече приключиха с Европа, тази вечер официално стартира сезон 2015/16 на елитната ни дивизия.

След отказа на лиценз на ЦСКА и Локомотив София, А група ще има 10 отбора, които ще играят по 4 пъти помежду си.

Честта да открият сезона ще имат отборите на Славия и Локомотив Пловдив, които излизат един срещу друг на стадиона в столичния квартал "Овча купел" от 18.30 часа.

Двата тима бяха част от Втората шестица през миналия сезон и сега са пределно мотивирани да започнат кампанията си добре. Славия остана без голяма част от титулярите си от миналия сезон, които напуснаха тима. От новите попълнения най-сериозното име е Антон Карачанаков, а наставникът Иван Колев има и проблем в атака заради контузията на голмайстора на тима Радослав Василев.

В Локомотив привлякоха още двама от шампионския отбор на тима през 2004 в лицето на защитниците Александър Тунчев и Кирил Котев. Бяха привлечени още Димо Бакалов от Берое и бившият играч на тима Зоран Балдовалиев. "Смърфовете" обаче напуснаха Спас Делев, Мехди Бурабия, Богомил Дяков и Венелив Филипов.

Двубоят от 18:30 часа можете да гледате на живо в ефира на Diema Sport, на онлайн платформата Gong Play и на честотите на Дарик радио.