Тази или най-късно другата седмица се очаква да стане ясна съдбата на венецуелския нападател на Черно море Ермес Паломино. Както е известно интересът към него се свежда вече до 2 отбора - украинският Заря Луганск и турският Газиантепспор. Съдбата на нападателя, каквато и да е тя няма да предопредели привличането поне на един чуждестранен офанзивен футболист. Независимо дали Паломино ще бъде трансфериран или остане на "Тича" външен полузащитник от чужбина ще бъде привлечен в Черно море.

Като по-вероятен изглежда вариантът Ермес Паломино да премине в украински Заря Луганск. В този тим при всички положения търсят нападател, след като само преди няколко дни се разделиха с Тарас Лазарович, който има 77 мача изиграни с фланелката на клуба от 2009-а година насам и е отбелязал 14 гола. Заря заема предпоследното 15-о във временното класиране на Премиър лигата на Украйна с едва 12 точки в актива си при голова разлика 15-40. В момента нападателите в тима са 5-има: Джаба Липартия (Грузия), Франк Мадоу (Франция) и украинците Максим Илюк, Сергей Ференчак и Сергей Силюк. Любопитен е фактът, че подобно на Черно море и Заря Луганск ще са на лагер в Турция, но далеч по-рано-на 17-и януари. Възможността двата тима да играят контрола там е изключена.

Другият тим проявил интерес към Паломино - Газиантеп разполага в момента с четирима нападатели. Те са Ишмаел Соса (Аржентина),   Ченк Тосун, Мухамет Демир и Арафат Джако (Того).