Левски излиза в първия си мач за 2011 година след два дни, изпълнени с приказки. Бившият капитан Георги Петков каза нещо, после Георги Иванов му отговори. Вчера и Тодор Батков се включи. Много думи, някои доста остри и едни 80 хиляди евро между другото.

Днес от Левски обаче трябва да поискат само 60 секунди тишина. Мълчание и поклон в памет на Кирил Миланов. Една от най-интересните фигури в историята на клуба си отиде от този порочен свят. Голям нападател, който е бил мачкан от онази власт преди години. Мачкан, но никога стъпкан, защото просто е бил страхотен характер, а такива сега почти не се срещат.

Ненавършил 30 години кариерата му е приключила твърде рано и принудително, но спомените си остават. Легендарното постижение в мача срещу финландския Рейпас Лахти, на който забива шест гола в двубой от турнира за КНК. И още куп знаменити успехи в Европа и България с екипа на Левски.

По-старите хора разказват как Киро Миланов е отказал да играе с номер 9 на „Герена”. Просто, защото не е искал да носи фланелката на покойния вече Георги Аспарухов. Решил, че е по-редно и достойно да вземе 14-та. Миланов е един от плеядата славни централни нападатели на „сините”. Факт е, че в този клуб, това е най-важният пост. Дори и днес, заради Гара Дембеле.

Ето защо „сините” трябва да помолят гръцките си домакини за една минута мълчание в памет на Байко.

Това е много по-важно нещо от онези споменати и платени 80 хиляди евро. За някои подобни суми са джобни пари, а всъщност 80 хиляди евро са си 160 заплати от по хиляда лева. Хиляда лева пък са си хиляда лева.

Парите не са всичко, а Киро Миланов бе един от тези, които го знаеха и в действителност. Един от големите в историята на Левски си отиде, много жалко.