За масово сбиване на привърженици при невъзможност да се идентифицира инициаторите Дисциплинарната комисия на основание чл. 39., ал. 1 , т 7 , б. Е, предложение второ, наказва Берое със състезание при закрити врати за една среща и имуществена санкция в размер на 2000 лева.

ДК реши да накаже с една среща пред празни трибуни да играе и отборът на Черноморец (Бургас), който отнесе парична глоба от 2000 лева.

Наказани са Лусио Вагнер (Левски) 1 среща и 500 лева, Иван Иванов (Спартак Варна) 1 среща 500 лева, Мирослав Ризов (Пирин Благоевград) 1 среща и 300 лева

За нанесени обиди на членове на комисии на БФС, на основание чл. 39. ал. 1, т 17, ДК наказва изпълнителния директор на Спартак Варна Живко Великов с глоба в размер на 3000 лв.

ДК до последно гледаше записи от двубоя Спартак (Вн) – Левски,  за да се види, дали има ударен полицай, такова нещо не бе видяно от комисията, като домакините се отърваха от сериозни наказания.

 По доклад, за хвърлени предмети на основание чл. 39, ал. 1, т. 4, б А, ДК наказва Спартак Варна с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За хвърлени предмети ДК наказва и Пирин (Благоевград) и Ботев (Пловдив) с парична глоба в размер на 1000 лева.

 

Заседанието на комисията продължи час и половина, като на него не присъства члена Юри Кучев и  Атанас Фурнаджиев, заместник на Камен Пенков.