Дисциплинарната комисия към БФС излезе с призив към клубните президенти, в оставащите четири кръга от първенството да въздържат нервите си и да не подбуждат към ексцесии.

В комисията имали информация и били запознати с острите нападки на Венци Стефанов и Юри Галев и обидните изрази, отправени съответно към съдията Христо Ристосков към съдийски шеф Борислав Александров.

Куриозното е, че въпреки това Дисципът няма как да накаже босовете на Славия и Рилски спортист, тъй като не е сезиран от никого.

Припомняме, че неотдавна медийната комисия сезира БФС за изказването „ми-ми” на вратаря на ЦСКА Ивайло Петров, но този път очевидно никой от тази комисия не е чул или разбрал за словесните изяви на въпросните господа.

„Намираме се в деликатна ситуация, затова призовавам и журналистите, ако имат оплаквания, да сезират Дисциплинарната комисия,” каза нейният говорител Юри Кучев.

Без последствие остават и инцидентите между полиция и фенове на Ботев Пд след мача с Берое в Стара Загора. Причината е, че делегатът на срещата Владимир Николов е написал в доклада си, че произшествията са станали извън зоната на спортната база в града.

Наказанията от днешното заседание:

Анжело Кючуков (Марек) – 2 срещи

Георги Николов (Беласица), Михаил Лазаров (Родопа), Асен Караславов (Славия), Милчо Шуманов (масажист на Рилски спортист) – 1 среща