Дисциплинарната комисия към БФС реши да спре състезателните права на Владимир Гаджев от Левски, докато не получи видеозапис от мача с Локомотив София от миналия кръг в А група и не вземе окончателно решение по случая.

Халфът на „сините“ бе изгонен с директен червен картон преди почивката, когато след груб фаул срещу себе си изрита Кристиян Добрев.

Освен това Левски, ЦСКА и Локомотив София ще трябва да възстановят щетите, нанесени на стадион „Славия“.

Със спрени права е и футболистът на Берое Елио Мартинс, който се замеси в подобна ситуация в двубоя срещу Монтана. ДК изиска видеозапис от срещата, на базата на който ще реши каква да бъде санкцията.

Ето всички решения на ДК към БФС:

По Т. 1.1.от дневния ред:

 

7-ми кръг “А” група

 

 

 

С предупреждения –

51 състезатели



С лишаване от състезателниправа


ЛСП

лв.

Гаел Нландулю

ПФК”Черноморец-Бургас”

1

300

ДК спира състезателните права на Владимир Георгиев Гаджев от ПФК”Левски”, призовава длъжностните лица и изисква видеозапис от срещата за следващото си заседание за изясняване на нарушението.

ДК спира състезателните права на Елио Бруно Мартиас от ПФК ”Берое”, призовава длъжностните лица и изисква видеозапис от срещата за следващото си заседание за изясняване на нарушението.


6-тикръг “Б” група




С предупреждения –


30 състезатели




С лишаване от състезателниправа


ЛСП

лв.

Венцислав Димитров Йорданов

ПФК”Любимец”

1

150

Божидар Юриев Васев

ПФК”Септември”

1

250

По Т. 1.2.от дневния ред:

ПО ДОКЛАД(„А” ФГ)

За хвърлени множество предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А – предложение 2 - ДК наказва ПФК "Пирин"– гр. Г. Делчев с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За оспорване на съдийско решение на основание чл.34 ал.1, т.3, ДК наказва треньора на ПФК ”Ботев” – гр. Пловдив – Ферарио Спасов с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

Задължава ПФК "Ботев"– гр. Пловдив  да възстанови щетите нанесени на стадиона   в гр.Гоце Делчев,съобразно чл. 38, ал.5  от ДП.

За хвърлени множество предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А – предложение 2 - ДК наказва ПФК"Локомотив"– гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За оспорване на съдийско решение на основание чл.34 ал.1, т.3, ДК наказва треньора на вратарите на ПФК ”Локомотив” – гр. Пловдив – Радостин Станев с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

Отлага за разглеждане жалбата на ПФК ”Лудогорец”, на основание чл. 11, ал.4 от ДП, като изисква допълнителни обяснения и доказателства.

Задължава ПФК "Локомотив"– гр. София  да възстанови щетите нанесени на стадион „Славия”,съобразно чл. 38, ал.5  от ДП.

Задължава ПФК "Левски"– гр. София  да възстанови щетите нанесени на стадион „Славия”,съобразно чл. 38, ал.5  от ДП.

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А – предложение 1 - ДК наказва ПФК "Литекс"с имуществена санкция в размер на 1000лева.

За оспорване на съдийско решение на основание чл.34 ал.1, т.3, ДК наказва пом. треньора на ПФК ”Литекс” – Петко Петков с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

За оспорване на съдийско решение на основание чл.34 ал.1, т.3, ДК наказва треньора на ПФК ”Славия” – Мартин Кушев с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

Задължава ПФК ЦСКА да възстанови щетите нанесени на стадион „Славия”,съобразно чл. 38, ал.5  от ДП.

Задължава ПФК "Миньор" Пк  да възстанови щетите нанесени на стадиона   в гр.Своге,съобразно чл. 38, ал.5  от ДП.

Задължава ПФК "Ботев” – гр. Враца  да възстанови щетите нанесени на стадиона   в гр.Своге,съобразно чл. 38, ал.5  от ДП.

ПО ДОКЛАД(„Б” ФГ)

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А – предложение 1 - ДК наказва ПФК "Спартак"– гр. Плевен с имуществена санкция в размер на 500лева.