ДК към БФС ще реши на днешното си заседание какви наказания да наложи след двубоя между Локомотив Пловдив и ЦСКА. Срещата бе белязана от скандали свързани с феновете. При един от инцидентите пострада полицай, което може да донесе проблеми на „смърфовете“. Униформеният служител е претърпял операция. Делегат на двубоя Локомотив Пловдив - ЦСКА бе Веселин Цветков, чийто доклад е от важно значение.

Твърде вероятно е Локомотив Пловдив да получи санкция преди задаващата се среща с Левски в четвъртък. Възможно е клубът на Коко Динев да бъде лишен от домакинство или да играе пред празни трибуни. Вече се появиха версии, че мачът може да се проведе в Благоевград или Стара Загора, но това противоречи на наредбата. Според нормативните документи, при подобно наказание, мачът трябва да се играе на стадион, който е в посока на гостуващия отбор... На практика подобно съоръжение няма, освен ако не се брой някой от столичните стадиони.

От друга страна, ако Локомотив Пловдив бъде санкциониран да играе срещата с Левски без публика, това ще е удар спрямо феновете на двата тима, които са сред най-многобройните у нас.

Заседанието на Дисциплинарната комисия е днес от 17 часа. След него ще стане ясно решението на БФС относно неприятния казус.

Локомотив Пловдив вече отнесе едно наказание през този сезон заради своите фенове. Отборите на Нефтохимик и Локомотив Пловдив бяха санкционирани от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз заради боя между привържениците на двата тима на стадион „Лазур“ в петък. Агитките на домакините и пловдивчани си спретнаха здраво меле на полувремето на мача, който „смърфовете“ спечелиха с 3:1. След този мач Локомотив Пловдив бе наказан да играе пред празни трибуни домакинството си на Локомотив София.