Събраха се футболните велможи в Сливен, пиха, пяха и се веселиха и заседание на Изпълкома сътвориха. На сбирката всички бяха мокри, но не само от падналия проливен дъжд. Всички дружно си плюха в лицата и взеха та показаха проблемите на българския футбол. Да. Вместо да махнат шефа на съдиите Димо Момиров, който висеше на косъм, босовете махнаха Цветан Георгиев и Георги Игнатов. Както се казва „съдийската гибел” бе спазарена под звуците на оркестър „Карандила” и стриптийзьорки в скутовете на някои от Изпълкома.

В „Сделка или не” се печелят пари, а при сделката от Сливен се спечели съдийско влияние. Димо Момиров бе запазен, защото има здрав гръб, а и явно е обещал поне на двама от Изпълкома да нямат проблеми със съдийството.

Задаващото се първенство ще е страшно от гледна точка на съдийството. Явно още отсега борбата е ожесточена. Ристосков и Ангел Ангелов не са пратени в Б група, сигурно защото грешките им бяха в посока на правилните отбори. Цецо Георгиев и Георги Игнатов пък не случиха като свириха в полза на футбола. Затова в Б група ще показват класа, не че и там не се вихрят страсти и интереси.

Димо няма как да разбере, че няма вариант, при който може да угоди на всички. Просто няма. И вместо да е гръб на подчинените си, той ги жертва за да спаси кожата си. Сигурно е случайно, че двамата наказани са от софийските съдии, които определено са недолюбвани от варненския бос. Нищо, че Игнатов изгоря заради бос на софийски клуб.

Ще гледаме пак как ще се представи шоуто „ Димо и неговите сладкиши” през новото първенство. На моменти шоуто прерастваше миналото първенство в „Димо и неговите комици”.

Добре е, че Коце Гергинов излиза след всеки кръг и се опитва да замита грешките. Какво ли е неговото мнение за наказаните съдии? Прекалено е прям, за да го е питал някой от Изпълкома.

Тези от Европа няма да ги питаме. Те се изплюха в лицето на взелите решението за наказанието на Цветан Георгиев, като само ден по-късно му дадоха наряд за мач от турнира Лига Европа. Ха, сега де. Каква стана тя? Ние си плюем стоката, а Европа ни я купува.

Димо защо не го спреш Цветан Георгиев от наряд, че току виж го похвалят за съдийството му. За тези, които не знаят Цветан Георгиев получи наряд за мача от втория предварителен кръг на турнира Лига Европа Жовенес/Догана – Полония. Това съобщи официалният сайт на УЕФА. Асистентина Георгиев ще бъдатКрасимир Керезов и Георги Славов, а резервен съдия е Александър Костадинов.Мачът ще се играе на 23 юли.

Двамата съдии са наказани заради недоволство на футболни президенти от показаното от тях в по един мач от изминалата първенство. Интересно е защо не е наказан Станислав Тодоров, който сбърка повече от един мач. Той също има наряд за Европа.

Къде в цялата схема е Боби Михайлов? „Него го нема”. Той е член на съдийската комисия на УЕФА и като такъв дава наряд на Цветан Георгиев. Но Боби Михайлов е и член на Изпълкома, който извади съдията от нарядите за А група. Има ли президента на БФС раздвоение на личността ? И кога е искрен със съдията?

Димо ще гледаме и ще коментираме. За рождения ти ден ти пожелахме по- малко нерви. Дано е така, но май образуването ти на нерви започна месец преди началото на първенството. Едва ли след Сливен ти е до стриптийзьорки, както подариха на други. Гледай обаче да не се навъртат такива около теб и по време на следващия шампионат… Желаем ти успех.