„Таско Тасков е един много талантлив, обещаващ рефер, но за съжаление го натовариха повече, отколкото е необходимо. Не мисля, че бе точно удобният момент дербито ЦСКА – Левски да се дава точно на Таско Тасков, след като той свири повечето от дербитата през този полусезон. Колкото и да е добър съдия и с качества е все още с неукрепнала психика, която не е демонстрирал в нито един момент, но той си знае какво преживява преди и след всеки мач. При него се заговори вече като, едва ли не за изгряваща звезда и всички го наблюдават по лупа и всяка една грешка се вижда. Трябваше да му спестят малко дербитата, за да си почине от напреженеието”, коментира предизвикан в разговор с журналистите бившият шеф на съдийската комисия Димо Момиров. Това стана след края на пресконференция по повод пресконференция по повод мащабния проект на МФВС „Никога не е късно за ново начало”, на която той присъства в качеството си на областен експерт на МФВС за Варна и Добрич

На въпроса накъде отива съдийството в България и могат ли да се приемат грешките на съдиите като част от играта той отвърна: „Няма съдия който не е сгрешил, дори и Колина е допускал грешки. Колина беше най-добрият, защото правеше най-малко грешки. Точно в последния кръг на първенството ни се натрупаха доста грешки в няколко мача. Това е вече дразнещото и сигнал, че трябва да се вземат някакви мерки”. Според него когато са наказвани за всяка грешка, съдиите започват да се страхуват и в страха си започват да слугуват  в полза на големите отбори, за да не бъдат наказани. Защото, когато направиш грешка в полза на Левски, на ЦСКА, на Славия най-вече , защото виждаме, че Венци Стефанов постоянно хвали съдийския шеф. ...някои от съдиите според него не стават за нищо, обаче шефът им е много добър. Това го казвам, защото чувам между съдиите се говори като тръгне определеният кръг ние  знаем кой съдия къде ще свири.

На въпроса дали ще накажат според него Тасков за последния мач той отвърна  „Наказанието на 1 съдия се налага след като се разгледа съдийството от наблюдателя и поставената му оценка. Ако оценката е в границата за наказание, го наказват. Мисля, че принцип съдийската комисия трябва да реагира по-гъвкаво и адекватно. ...Аз друго пък ще кажа, че Тасков след ЦСКА-Левски без да бъде обявено някъде, че е наказан го покриха известно време , въпреки, че председателя на с комосия бе наблюдател на мача и каза „аз заставам търдо зад реишенията на Таско Тасков на мача” в интервю след срещата. Впоследствие се оказа, че след като имаше натиск от страна на Левски   Таско Тасков се покри за доста време. Така, че говорим пак за влиянието на силните отбори, така наречените грандове.”