Старши треньорът на Локомотив Сф Димитър Васев даде интервю за Гонг, в което говори за предстоящия тежък мач с Черно море и изобщо за ситуацията в отбора.

- Г-н Васев, какви са очакванията ви за двубоя във Варна?

- Очаквам първо да играем хубав футбол, да стане добър мач и естествено, ако можем да вземем максимума.

- Как ще противодействате на този тим на Черно море, който предпочита силовия футбол и се възползва от лошото състояние на своя терен?

- За жалост не разполагаме със силови футболисти, но се надявам да противодействаме успешно с бързина. Жалко, че теренът не предразполага към качествен футбол, какъвто ние се опитваме да практикуваме. Теренът обаче е еднакъв за двата отбора и не бива да се оплакваме. Знаем, че мачът ще бъде преди всичко битка и се подготвяме за това нещо.

- Вие поставяли ли сте си като цел определен брой точки за Локомотив Сф в края на есенния дял?

- Не, единствената цел пред мен е отборът да играе правилно, да играе бързо, да мисли бързо и да има непримиримост. Понякога мачове, които се определят като дербита, са по-лесни за печелене на точки, отколкото тези, за които се смята, че са предварително решени.

- В последните ви три мача повеждахте в резултата, в единия случай загубихте, в другия завършихте наравно, а срещу Видима-Раковски спечелихте, но накрая треперихте. Как си обяснявате това?

- Аз не мисля, че чак толкова сме треперили. Какво да направим? Тогава да пуснем първо да ни поведат...Аз не мисля, че точно така се получи с Видима. И за мен е важното, че победихме. Загърбихме изведнъж хубавите неща в този мач и започнахме да гледаме как сме треперили. Не мисля, че сме треперили, нито пък, че сме играли слабо. Когато един отбор създава по 7-8 чисти положения и после говорим за треперене и лош футбол, някак си е глупаво.

- И все пак има някаква такава тенденция, че първо вкарвате, а после другият отбор бележи във вратата ви...

- Дай Боже, ние да вкарваме, после да треперим пак така до края, но да побеждаваме.

- Вие непрекъснато повтаряте, че за вас целта е отборът да играе добър футбол, а не специално класиране за Лига Европа, докато от устата на Николай Гигов сме чували, че именно това е целта. Няма ли разминаване тук?

- Няма разминаване. Когато моята цел се осъществи, то неминуемо ще дойде с печелене на точки. Но на всяка цена да излизам и да играя за трите точки, това вече не са моите разбирания.

- Факт е, че двама от най-добрите ви футболисти са Цветан Генков и Дерек Асамоа, за които се говори, че може да не бъдат в отбора през пролетта. Вие какво знаете по въпроса?

- Аз нищо не знам. А това, че има шанс да не са в отбора, вече е много лошо. Същото нещо се получи с Камбуров през лятото, когато той напусна една седмица преди мачовете. Когато един отбор, по думите на хората около мен, както казвате, гони някаква цел, не бива да си изпуска добрите футболисти.