Старши треньорът на ЦСКА Димитър Пенев заяви, че застава зад новия национален селекционер на България Станимир Стоилов. Наставникът на „червените” не пропусна и да обърка за пореден път името на Здравко Лазаров, който този път бе прекръстен на Здравков.

„ЦСКА ще играе през втория полусезон по-добре, но не съм казвал, че ще вземем повече точки. Амбициите са ни да станем отново шампиони. Аз смятам, че с голям процент нашият отбор става по-добър. Ако направим сравнение между Удоджи и Силва или Зе Руй и Силва определено има разлика”, сподели Пенев.

„Аз съм казал, че не съм съгласен да се разделим с основните футболисти.А, ако имаме нужда да вземем някой състезател ще разговарям с ръководството, което е готово да вземем този играч. Ще трябва да реша за нигерийците и дошлите от Пирин, но ръководството и колегите ми знаят моето мнение. Проблема в нападение го решаваме в движение. Затова дойдоха тези от Пирин, нигерийците, а имаме и Мартин, който също очаква своя шанс. Аз смятам, че Саидходжа и нигериецът са една много ценна двойка и дават една заявка да радват най-вече нашите фенове”, коментира наставникът на „червените”.

„Лекарите и масажистите имат ежедневно информацията за Манчев и Лазаров. Здравко ще бъде в групата за лагера в Албена, но няма да може да играе, а ще се подготвя с другите футболисти. Манчев е в етап на първи стъпки на раздвижване. Надявам се Здравко Лазаров да попадне в разширения състав за първите мачове. Те са личности за нашия футбол и няма да ги забравя”, каза старши треньорът на ЦСКА.

„Директно не съм дърпал ушите на младите, но по отношение на приказките постоянно им дърпам ушите, защото всички знаем какво прави нашата младеж. Те са добри талантливи футболисти, но трябва да работят много. Шести-седми конгрес говорим за детско юношеския футбол, но какви в действителност са програмите. Вратата за младите е отворена, но е важно те да играят добре. Аз вярвам в новото и старото ръководство”, добави Пенев.

„ЦСКА ще бъде много по-добре от това, което стана през последните месеци. Мисля, че с ръководството ще бъдем на ясно и ще работим заедно за бъдещето на клуба. Първите дни ми дават увереност, че ще отиваме нагоре. Много е важен въпросът с базите. Не знам дали има в Европа и света случай като Левски и ЦСКА да имат няколко дружества”, каза още наставникът на „армейците”.

„Пожелавам успех на Боби Михайлов. Смятам, че той ще промени наредбите, които трябва да се спазват от всички. Винаги ще бъда зад националния селекционер, защото те работят за България, а не за Станимир или за Пенев. Той е национален селекционер тогава трябва да му се иска отговорност”, завърши Димитър Пенев.