Легендарният Димитър Пенев се включва в последната права в прогнозната битка за треньорския пост в ЦСКА. Информациите от Борисовата градина донасят, че Пената сам е предложил услугите си на шефа на Надзорният съвет Александър Томов. Ръководството на клуба трябва в понеделник на обяд да обяви решението си. Според в-к „Дневен Труд” именно наставника на четвъртите в света и в момента шеф на селекционния комитет към ЦСКА е големият фаворит в навечерието на борбата за треньорския пост.

По-рано днес, кандидатурата на Стойчо Младенов бе сред най-високо котираните. „Екзекуторът на Ливърпул” е идеалният вариант, който би се приел еднакво добре и сред феновете и сред самите играчи. За зла участ обаче, Младенов остана с недобри впечатления от новата власт в Борисовата градина, която продължава да не изплаща дължимите му суми по неустойкота от предишното му освобождаване от ЦСКА. Появи се и вариант, според които „армейците” ще бъдат водени от тандема Младенов - Сашо Станков. Младежкият селекционер обаче е в сериозна дилема, предвид амбициите които има с национлния тим.

Все още са актуални и имената на Ради Здравков, за когото се говори, че е промотиран от Димитър Пенев, както и тези на Едуард Ераносян и Миодраг Йешич. Последните двама обаче, са рискови, тъй като „червената” публика ще бъде крайно поляризирана относно техните личности.

Под минимума е варианта Пламен Марков да продължи да води ЦСКА, въпреки че до тази вечер, никой от ръководството не му е съобщавал, че изобщо ще бъде обсъждана неговата смяна. Възможно е, Александър Томов все пак да уволни Марков, но при липсата на готов вариант, временно отбора да бъде ръководен от помощниците Ангел Червенков и Анатоли Нанков. Съществува опция, да бъде поставено условия за задължителна победа над Литекс в следващия кръг. Очаква се Пламен Марков да даде отчет пред управата за провалите в първите два пролетни кръга на родното ни първенство.

Намиращото се в неизгодна ситуация след слабия старт и почти сигурно загубена титла ръководство на ЦСКА, надали ще посмее да избере и назначи, треньор, чието минало не е свързано с „Българска армия”.

Утре преди обяд е спешната сбирка на УС и Надзорния съвет, след която в 13 часа, ще бъдат оповестени всички подробности от нея, на насрочената специално за случая пресконферениция на клубния стадион.