- Г-н Христолов, успокоихте ли се след загубата от Локомотив и срещнахте ли се с футболистите и треньорите?

- Да, днес около 11:30 направихме една среща, която продължи около 90 минути. По-точно това бе разговор и събеседване и всеки един от футболистите даде своето мнение защо се получи така. Видяхме в тези момчета и тъга, и много истини и трезво разсъждение. Аз съм сигурен, че това бе една загубена битка, но не и войната.

- Около какво мнение се обединихте за причините за загубата?

- Просто Локомотив бяха щастливци. Съдбата им помогна. С две слизания до нашата врата получихме два гола. Единия се оказа автогол, защото Гаров каза, че той е докоснал топката иначе е отивала в тъч за първия гол. Голям късмет имаха.

- Да разбираме, че няма да има глоби и наказания?

- Никой няма файда от това. Това, което ме радва, че футболистите осъзнават какво се случи. Никой не е спал от тях. Съжаляват за вярната публика, която напълни стадиона и ги подкрепи. Повече се ядосват за това, че не оправдаха доверието. Не винаги по-добрия побеждава. Вчера се случи така. Не изключваме и подкрепата на рефера към Локомотив. Втори жълт картон за Краси Димитров, който изпраска отзад Минев. 100% фал срещу Георги Христов. Никаква засада при втория гол на Саидходжа. Събраха се доста неща, след които се стигна до този резултат. Важното е, че футболистите трезво оцениха ситуацията.

- Имаше единици фенове, които след мача като по традиция след загуба искат оставката на треньора, който и да е той?

- Няма такива моменти. Гледаме напред. Момчетата са уверени, че няма да допуснат повече грешки. Има мачове, с които да се докажат. Това е случайно стечение на обстоятелствата.

- Този мач може ли да се окаже отрезвяващ за отбора преди мачовете за купата на България?

- Не мисля, че нашите момчета са си навирили носовете. Както се изказа Йордан Минев днес, като каза, че за първи път колектива е на толкова високо ниво. Може да има и отрезвяващо значение, но мисля, че не са вирнали носовете. Мисля, че от пренавитост не успяха да разгърнат своята игра. През цялото време атакуваха, атакуваха и заслужаваха тази победа. Нямам представа каква сила се намеси и им отне радостта на тези деца.

- Предполагам вече гледате към турнира за Купата на България. Кой съперник си пожелавате?

- Днес се събрахме, за да прекратим по-навреме напрежението и да мислим само за следващия мач. Нямаме претенции към никакъв съперник, достатъчно е мачът да е на наш терен.