Президентът на Ботев Пд Димитър Христолов сериозно обмисля варианта да се откаже от финансирането на клуба. Причината са изстъпленията на феновете след края на мача срещу Черно море. Според близки до боса той се е уморил от постоянната битка с привържениците на клуба.

„След като привържениците на Ботев искат да се оттегля и твърдят, че има реални купувачи, които спирам, аз преустановявам финансирането на клуба и чакам да ми бъдат доведени тези хора, които искат да закупят Ботев. Взех това решение заради обидното отношение на феновете пред мен, което премина всякакви граници на благоприличието след мача с Черно море,” обяви Христолов чрез пресслужбата на отбора. Тази сутрин президентът се е срещнал с водещи хора от фенклуба, на която ги е информирал, че иска да напусне клуба.

Това не е първият път, в който Христолов обмисля оттеглянето си от „канарчетата”. Досега обаче той бе твърд в решението си да остане начело на отбора. Запознати твърдят, че въпреки слуховете за абдикация на Христолов, е много по-вероятно той в крайна сметка да продължи издръжката на клуба.

По-рано днес футболистите и спортно-техническото ръководство на Ботев излязоха с декларация пред медиите. В нея се казва:

„Уважаеми дами и господа.

Чрез вас искаме да изразим своето недоумение от поведението на група привърженици на Ботев, които показаха непристойно държание по време и след приключването на срещата Ботев - Черно море. Недопустимо е истински привърженици на футболен отбор да не подкрепят и дори да хулят президента на клуба, както и своите любимци във важен мач. Същите нееднократно са декларирали, че твърдо стоят зад тима. Немаловажен е и фактът, че това става в дебютния мач на новия старши треньор Тенчо Тенев, чиято цел е да отвори нова страница пред отбора.

Не разбираме и отношението на феновете на Ботев към мажоритарния собственик на клуба Димитър Христолов, който отделя собствени сили и средства за издръжката и развитието на Ботев. Декларираме, че неговото отношение към нас е коректно, включително и във финансово отношение. А евентуалното оттегляне на г-н Христолов от ръководството на

Ботев ще означава отборът да остане на произвола, тъй като е единствения човек, който с лични средства се грижи за финансовото състояние на клуба. Смятаме, че е недопустимо в едно цивилизовано общество група привърженици да хвърлят предмети покрай главите на хора в центъра на град Пловдив и пред собствения си стадион, както и да обиждат през целия мач президента и собствените си футболисти.

Смятаме, че е настъпил моментът да се сложи край на тази практика и отправяме апел към привържениците на Ботев да създадат нужното спокойствие за отбора, което е необходимо условие тимът да върви напред. Ние имаме нужда от подкрепата на всички наши привърженици и смятаме, че отборът може да покаже своя потенциал, единствено когато ръководство, футболисти, треньори и фенове бъдат едно цяло.”

Футболистите на Ботев направиха днес първата си тренировка за седмицата. Вратарят Лилчо Арсов е с настинка, а от леки травми се оплакват Георги Какалов, Дормушали Саидходжа и Даниел Божков.