Президентът на Ботев Димитър Христолов заяви за Гонг, че обвиненията от страна на Ирена Кръстева и Нова българска медийна група Холдинг АД за провал на сделката не са основателни и не могат да бъдат мотив.

„Разбрах, че ме обвиняват, че не съм предоставил пред нотариус акциите си, за да могат де да ги закупят. Истината е, че все още няма излязло съдебно решение на Общото събрание и решенията, които взехме миналия четвъртък, не са узаконени. Това ще се случи утре до обяд. Според мен обаче се търси повод да не се финализира сделката”, каза Христолов.

Според него обвиненията отправени към него не са основателни, тъй като, ако Нова българска медийна група Холдинг АД искаше да закупи наистина клуба, тази пречка нямаше да е фатална.

В същото време босът на „канарчетата” обяви, че ако сделката пропадне, ще извади в медиите целия предварително подписан договор, за да се разбере, че той е изпълнил всички точки по него.

„Всичко, което бе направено на Общото събрание бе залегнало в предварителния договор. И вдигането на капитала, и промяната в устава и всички останали подробности. Има го черно на бяло”, каза още Христолов.