- С какви амбиции идвате срещу Левски?

- Естествено, че Левски е в ролята на фаворит, но ние имаме нашите достойнства и ще ги покажем.

- Имате доста контузени футболисти, това ли ще е основният проблем?

- Това беше най-тежката подготовка, която съм имал като треньор. Много контузии от сблъсъци в контролните срещи. Контузиите са случайни, но са факт и това наруши подготовката на тези играчи. Повечето от тях няма да играят срещу Левски.

- Кой е най-големият проблем, който трябва да решите?

- В нападение имам само един футболист, който трябва да играе, тъй като нямам варианти. Това е голям проблем, тъй като нямаме вариативност на състава, но тези, които играят, трябва да защитават цветовете на клуба.

- Кой ще излезе в атака?

- Единствено Атанас Чепилов. Другите са контузени.

- Убеден ли сте в качествата на Чепилов, за да му гласувате доверие да излезе титуляр?

- Знам за проблемите му в Ботев Пловдив, знам, че не е успял да се реализира. Все пак аз съм длъжен да му дам шанс. Той е млад футболист, който се надявам да реализира потенциала си.

- Той е юноша на Левски, изразил ли е пред вас желание да се докаже именно пред „сините”?

- Не съм говорил с него специално за мача с Левски. Естествено е, че трябва да има абмиция да се доказва. Аз повече се притеснявам да не се пренавие от пределното желание и амбиция.

- Има ли Черноморец потенциал за по-предно класиране?

- Аз мисля, че заеманото място е максимумът на нашите възможности и потенциал. Преди две години бяхме във „В” група и последователно влязохме в елита. Надявам се следващата година с по-добра селекция да си поставим и по-високи цели.

- На ясно ли сте със състава, който ще излезе срещу вас в неделя?

- Естествено, че са ми ясни. В България трудно може да се изненадаме. Достатъчно добре познавам всички футболисти на Левски. С какъвто и състав да излязат трудно могат да ни изненадат, както и ние тях.

- Мислите ли, че българското първенство ще стане по-интересно на база продадените футболисти и грандовете ще губят от отборите под тях?

- Разликата идва от финансите на отборите. Водещите тимове имат голяма мощ. Правят добри и качествени трансфери. Продажбата на един или друг футболист няма да е фатална, тъй като влизат достатъчно достойни хора. Примерно в Левски продажбата на Телкийски, Топузаков и Бардон се компенсира с идването на тримата бразилци.

- 3:1 ли ще завърши мачът в неделя, както каза един футболен президент?

- Аз на този футболен президент му отговорих по достойнство. Този човек в рамките на 2-3 години се скъса да плюе по нас. Опитах се да мълча и да не му отговарям, но той си мисли, че съм гузен и за това не му отговарям. Не искам да изпадам в подробности, но Левски съм ги побеждавал повече, от колкото той с неговия отбор, визирам Славия. Ако някой е клякал, той е клякал пред Левски, а не аз.

- Докато бяхте на работа в Левски той клякал ли е пред вас?

- На мен Славия не е клякала. Но той да си спомни мачовете, в които е клякал. Годината на плейофите. Славия измести в последния момент Спартак Плевен от шестицата и след това... не искам да изпадам в детайли, мога да му цитирам много мачове и срещи. Искам да му запазя достойнството, но той не го прави към нас. Изживява се като последната инстанция във футбола. Дава оценки за всичко във футбола даже и кой да е треньор на националния отбор и кои футболисти да се викат, всичко го прави с користни цели. Той не е чист в отношенията и мисленето си. Дори и в мърсотията има някакъв морал.

- Ще търсите ли нови футболисти?

- Опитваме, но в този период е трудно. Ние не сме от клубовете, които дават сериозни пари за селекция. Привлякохме Чепилов и Кушутица, на когото тепърва ще се изважда работна виза и пропуска мача с Левски.

- Няколко дни преди мача с Левски, как преценявате ситуацията, дали щеше да е по-добре двубоят да се играе по програма или както е сега в неделя?

- Тогава имахме малко по-боеспособен състав, защото нямаше толкова контузени футболисти. Това е просто съдба. Не трябва да търсим причини за оправдание, трябва да излезем и достойно да защитим нашето и на клуба достойнство.