Вили приключи първият етап от подготовката. Ти лично как се чувстваш и успя ли да събереш сили за предстоящия сезон?

Чувствам се много добре в момента надявам се и моите колеги също да са на едно добро ниво, въпреки че сме едва посредата на подготвителния ни лагер.Мисля че свършихме доста добра работа на Боровец. Имаше и доста тежки моменти но на нас това ни е работата да се подготвяме по най-добрият начин за да се представяме добре.Радвам се че коляното ми е добре. От доста време не съм се чувствал от доста време толкова спокоен и физически добре подготвен.

Много нови футболисти дойдоха в ЦСКА и предимно чужденци. Според теб това ще помогне ли на отбора да стане по-силен, за да се върне отново на върха?

Това, че привлякохме толкова много чужденци е нож с две остриета. Ще им бъде нужно доста време за аклиматизация и навлизане в колектива , да научат езика за да се чувстват спокойни. От друга страна качествата са им безспорни и ако по най-бързият начин да се внедрят в колектива ще бъдат от голяма полза. По същия начин бе и през 2002 година, когато отборът отново бе изцяло обновен и тогава чужденците за много кратко време навлязоха в ритам и знаете какво се случи тогава. Станахме шампиони.

Много от феновете се шегуват, че в съблекалнята ще има два разбора - един на български и един на португалски?

Общо взето си е така. На този етап това е нормално, защото за момента те не разбират.Хубавото е че всички са португало говорящи и успяват да разберат указанията на треньора.

Можели голямата бройка от чужденци да породи отново раждането на групички в съблекалнята и напрежение или това вече е отминал период за ЦСКА?

Стойчо Младенов е доказан не само като специалист, но и като психолог и съм убеден, че няма да позволи такова нещо да се получи. Зависи до голяма степен и от нас българите да им помогнем по най-добрият начин да влязат в колектива. Няма да имат никакви проблеми стига да видим че си вършат работата по начина по който трябва

В период сме на трансфери. Няма начин да не ти бъде зададен въпросът имали предложения за теб от чужбина? Името ти отново се спряга за Джеф Юнайтед.

Да спряга се, но на този етап няма реална и конкретна оферта и към днешна дата съм футболист на ЦСКА и продължавам да се подготвям за предстоящото първенство

Започвам шеста година в ЦСКА и не се оплаквам. Разбрал съм се с моя мениджър да ме уведомява, когато има нещо конкретно, за да не се разводняваме и да мислим за странични работи.

Конкуренцията сега в тима стана огромна ще е обидно ли за теб ако се озовеш на резервната скамейка след толкова време прекарано в ЦСКА?

Тази тема дори не ми е минавала през главата. Аз съм се доказал и мисля, че мястото ми е на терена, но все пак последната дума има и треньорът, но определено не ми се струва добре, ако се озова на резервната скамейка и тогава вече ще търся други варианти.

В първият кръг от новото първенство излизате срещу Литекс в Ловеч, като за пръв път програмата е толкова трудна?

Аз лично намирам програмата за доста добра. Много е важно как ще тръгнем в първият кръг. След това мачовете са по- леки, ако може така да се каже, въпреки че всички играят на 100% срещу водещите отбори. При една евентуална победа в която аз лично не се съмнявам имаме добри предпоставки за дърпане напред в класирането. Литекс и Левски играят дерби в третия кръг, така че за нас ще е от изключителна важност победата в първия мач.

Нямали обаче да е минус за вас че ловчанлии вече ще са изиграли два мача в евротурнирите и ще имат по-голяма игрова практика, докато вие ще играете само контроли в Холандия?

Да това е така. Колкото повече мачове си изиграл преди това е в плюс, но нас това не ни интересува. Ние също ще сме изиграли доста мачове и мисля, че ще бъдем подготвени за този двубой. Времето ще покаже, но наистина имат предимство.

Накрая нещо което феновете се нуждаят да чуят именно от човек както теб. Ще станели ЦСКА шампион тази година, тъй като две години страдаха, че не можаха да ви видят на първото място?

Да наистина страдаха доста, но нека бъдат убедени, че и на нас не ни е било леко и ние страдахме доста. Аз не мога да кажа на 100%, че ще станем шампиони, но ги уверявам, че ще дадем всичко от себе си, каквото ни е по силите и каквото трябва, за да успеем да станем шампиони. Все пак е и 60-годишнина от създаването на клуба и просто е задължително да станем шампиони.