Помощник треньорът на „Черноморец БургасДиян Петков се прибра от Португалия, където бе по покана на мениджърска агенция. Там, игралият преди години в местното първенство полузащитник, изгледа няколко мача на втородивизионни отбори и един от първенството на юношите. В списъка на специалиста са попаднали петима футболисти, както с офанзивни, така и със защитни функции, които предстои да бъдат гледани в още поне няколко срещи.

До месец в „Черноморец” ще се получат и дискове на съответните футболисти, които ще дадат допълнителна представа за качествата на набелязаните играчи. Петков сподели, че футболистите, които е наблюдавал, са млади и перспективни играчи, които в пълна степен отговарят на изискванията на клубната политика в „Черноморец”. Според младия специалист е необходимо футболистите да се видят в още срещи, за да се придобие по-точна представа за истинските им качества, съобщиха от пресцентъра на клуба.

Три от мачовете, които Петков е гледал, са били от втора дивизия на първенството, а единият – на юноши старша възраст от елитната дивизия на Португалия. По време на престоя си в Порто и Лисабон, Петков се е срещнал със свои бивши съотборници и е получил ценна информация за някои от младите футболисти в лигата.

Преди година треньорът изгледа също поредица от срещи в местното първенство, след което бе осъществен трансферът на полузащитника на „акулитеМарсио Нуньо. Бившият халф на Мадейра във всеки мач се представя на ниво и само за година време се превърна в един от основните играчи в схемата на Димитър Димитров. Марсио е любимец и на местната агитка, която по време на мачовете често скандира името му.

Днес футболистите на Черноморец, направиха тренировка на едноименния стадион, след което проведоха двустранна игра. В нея наставникът Димитър Димитров разигра различни варианти на състава, който подготвя за предстоящия мач с Марек в неделя. Единствено голмайсторът Пламен Крумов тренира и днес на облекчен режим. Останалите титуляри се включиха в заниманието на пълни обороти.