Старши треньорът на Локомотив София Диян Петков заяви, че все още не е подписал новия си договор, но щом води първата тренировка на отбора за новия сезон, която бе тази вечер, значи всичко е уточнено и официализирането е формалност.

Петков отказа да коментира евентуални бъдещи трансферни цели на отбора, както и амбициите през новия сезон на този етап.

„Като видя какви нови попълнения ще вземем и като видя как вървят лагерите и подготовката, тогава можем да говорим за такива неща. Не бих казал, че тръгваме неподготвени, защото се надявам, че във вторник ще има нови лица в нашия лагер”, каза Петков.

„Миналата година имах наистина много тежки пет месеца, но в крайна сметка постигнахме целта, ще играем Европа. В действителност през зимата не очаквах, че ще успеем”, допълни старши треньорът на Локомотив.

Според него, група от 18 футболисти с професионални договори и 4-5 талантливи юноши би била добра основа за работа през новото първенство. Но и Петков потвърди думите на Иво Тонев, че отборът се нуждае от подкрепление във всички линии. Няколко души, чиито договори изтичат, ще напуснат, но те няма да бъдат кой знае колко, каза още той.